Призначено нового Міністра культури, відповідального за релігійну політику
  • Птн, 05/06/2020 - 09:13

Верховна рада призначила Олександра Ткаченка Міністром культури та інформаційної політики України. 

За відповідну постанову проголосували 263 парламентаря на засіданні 4 червня 2020 року, повідомляє Інститут релігійної свободи

Мінкультури (МКІП) є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах релігії та захисту прав національних меншин в Україні.

Зокрема, Міністр культури та інформаційної політики спрямовує і координує діяльність створеної минулого року Державної служби України з етнополітики та свободи совісті. На цей орган влади покладено завдання щодо реалізації державної політики у сфері міжнаціональних відносин, релігії та захисту прав національних меншин в Україні.

Водночас, до повноцінного запуску роботи Держслужби, у складі МКІП продовжує діяти Департамент у справах релігій та національностей, який до цього часу виконує функції державної реєстрації деяких видів релігійних організацій.

Довідка ІРС. Ткаченко Олександр Владиславович народився 22 січня 1966 року в Києві та має освіту журналіста. Згодом підвищував кваліфікацію в сфері медіа-менеджменту та багато років працював у сфері телевізійного менеджменту. Народний депутат IX скликання від політичної партії «Слуга народу». На момент призначення очолював Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Інститут релігійної свободи
irs.in.ua