Про «виховання мирян до суспільно-політичного життя» говорили у Києві
  • Срд, 13/05/2015 - 03:46

11 травня 2015 року у Київській Трьохсвятительській Духовній Семінарії УГКЦ відбулася зустріч із семінаристами на тему важливості і потреби виховання мирян до суспільно-політичного життя за участю о. др. Луїса Окулік, секретаря Комісії соціальних питань «Caritas in Veritate» Конференції Католицьких Єпископів Європи, голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир о. д-р Михайла Мельника та о. Олега Луки, заступника голови даної Комісії.

Під час зустрічі було презентовано видання Комісії «Виховання мирян до суспільно-політичного життя».

В часі ж зустрічі із семінаристами, о. др. Луїс розповів про актуальність суспільного вчення Церкви для життя християнина та суспільства загалом, також про необхідність ініціатив з боку духовного провідника у даній сфері діяльності. Серед багатьох повчальних прикладів та зауваг, гість наголосив на необхідності виконання важливої особливості – небайдужості до нужд оточуючих людей. Посилаючись на соціальне вчення Церкви, та зокрема, на чисельні звернення папи Франциска, о. др. Луїс закликав майбутніх священиків до практичного втілення євангельських правд у щоденне життя та великої потреби у вихованні мирян до суспільно-політичного життя.

Завданням і обов’язком священиків є «вийти з храму» та нести Євангеліє, туди де живе, формується та працює людина, розділяючи радості та надії, немочі і тривоги, зазначив гість.

В свою чергу, голова Комісії УГКЦ Справедливість і Мир провів інтерактивний огляд суспільно-політичних викликів для українців сьогодні, їх позитивні та негативні прояви, роль і місце цінностей, їхній аналіз та можливість трансформації у світлі суспільного вчення Церкви.