Проект реформи ватиканських ЗМІ буде підготовлений до наступної весни
  • Птн, 26/09/2014 - 11:07

В процесі реформування ватиканських медіаресурсів, разом з введенням сучасних технологій, враховуватимуться вимоги користувачів традиційних ЗМІ, розповів лорд Крістофер Паттен, колишній британський політик і директор "BBC", нинішній глава Комісії з ватиканських ЗМІ, створеної для підготовки проекту їх більш раціонального та ефективного використання. "Всі ми, як християни і католики, усвідомлюємо чудове послання Церкви - послання примирення, любові, надії, духовної щедрості. Ми відповідальні за його передачу. Звичайно, першими в цих рядах стоять професійні журналісти і ті, хто їм допомагає тут, у Ватикані", - зазначив він.

Крістофер Паттен переконаний, що ватиканські ЗМІ повинні крокувати в ногу з технологічним прогресом, але також рахуватися з традиційними засобами комунікації. Він нагадав, що в деяких регіонах світу до сьогоднішнього дня велика кількість населення отримує інформацію за допомогою коротких радіохвиль, і цей аспект повинен враховуватися. "Ми повинні гарантувати, щоб чудесне євангельське послання, яке Католицька Церква може запропонувати, передавалося таким чином, щоб найбільш ефективно досягати молоді, бідних та інших груп", - сказав медіа-експерт в інтерв'ю Радіо Ватикану.

Говорячи про фінансову сторону реформи, лорд Паттен відзначив важливість раціонального використання існуючих і далеко не безконечних ватиканських ресурсів. "Мова йде про те, щоб ставати більш ефективними. Немає нічого поганого в спробі Церкви використовувати пожертвування віруючих більш ефективним чином", - підкреслив він.

Крістофер Паттен планує представити проект реформи високим ватиканським єрархам до наступної весни. Перед цим, комісія, яку він очолює, буде консультуватися як з представниками ватиканських ЗМІ, так і з адресатами їх послання: єпископатами, ватиканістами, віруючими.