Школа святої Софії відсвяткувала іменини
  • Пон, 05/10/2015 - 11:51

Іменини школи – радісне, очікуване свято для усієї спільноти: дітей, вчителів, батьків. Адже тут кожен відчуває себе частиною навчально-виховного процесу і доповнює своїм серцем та працею формування гармонійного розвитку та росту дитини. 

30 вересня у школі відбулося традиційне свято – іменини. Учні заздалегідь готувалися до цього дійства, адже тут для них створено широкі можливості для творчої діяльності. Діти проявили креативність, майстерність, розкрили таланти, спробували себе у ролі менеджера-продавця і навіть рекламодавця.  

Однак духовним стержнем кожного заходу у школі є, звісно, молитва. Свято розпочалося Божественною Літургією, яку очолив духівник школи о. Тарас Гринчишин. Священик поблагословив юних вихованців і побажав дітям вміти з вірою «шукати двері та ключі до кімнати, яка називається небо».

Опісля на подвір’ї школи відбулося чудове радісне свято. Вперше цього року діти молодшої та старшої школи склали Присягу учня Школи святої Софії, якої чемно зобов’язалися дотриматись.

На свято завітали гості, щоб привітати спільноту з радісним днем. Серед них: почений консул Канади, п. Оксана Винницька, представники Школи святого Василія Великого з Івано-Франківська, із дитячого дошкільного закладу «Діти Світла» з м. Львова, зі школи ім. Бориса і Гліба з Бортників.

Піснеспіви та танці з рухами додали запалу духові, який витає  у цій школі. Солодким почастунком для усіх був очікуваний іменний, святковий торт. Ця випічка – плід вкладеної праці і любові дітей, батьків, вчителів, а особливо кухарів. Кожен клас отримав чималий шматок, щоб разом солодко відсвяткувати спільну радість.

І на завершення – ярмарок. До цієї миті діти по-особливому готувалися. Це і докладені зусилля до навчання та поведінки, а також творчі вироби, які кожен мав придумати, виготовити і представити на шкільному ярмарку.

Радості не було меж, коли діти відчули, що їхню працю поцінували.

Гімн школи «Хай живе любов» вустами учнів наповнив Божий світ прославою миру, любові і родинної єдності.