Симпозіум африканських єпископів у Бурунді: зцілити біди Африки, щоб не допустити трагедій, подібних Лампедузькій
  • Чтв, 07/11/2013 - 18:03

Бідність і злидні в Африці призводять до трагедій, подібне сталося біля берегів італійського острова Лампедуза. Боротьба з цими соціальними проблемами нерозривно пов'язана з належним управлінням і правильним використанням величезного економічного потенціалу африканського континенту.

Це підтвердили учасники щорічного симпозіуму, що відбувся під егідою єпископських конференцій Африки і Мадагаскару (SECAM/ SCEAM), а також африканських комісій «Справедливість і мир». Зустріч відбулася у столиці Бурунді Бужумбурі з 28 жовтня по 2 листопада.

У заключній заяві симпозіуму, опублікованому на сторінках католицького інформаційного агентства Fides, були піддані критиці фактори, що сприяють зубожінню африканського населення. Серед них відзначені сучасна работоргівля - аж до продажу людських органів, і зростаюча нестабільність в деяких країнах і регіонах континенту: в ​​Центрально-африканській Республіці, періодичні конфлікти в Демократичній Республіці Конго, «фанатизм і релігійний екстремізм» в Нігерії, Малі, Єгипті, Сомалі, Кенії та Танзанії.

Єпископи засудили незаконну експлуатацію африканських природних ресурсів, зокрема корисних копалин, підприємцями, які, минаючи державу, присвоюють весь прибуток собі; корупцію, що уразила адміністрації континенту, а також відсутність поваги до прав людини, особливо серед таких найбільш вразливих груп населення, як мігранти.

Представники африканських комісій «Справедливість і мир» висловили стурбованість управлінням водними ресурсами Нілу, від яких залежить благополуччя населення прибережних країн, і закликали до «терплячого і плідного діалогу» у використанні ресурсів цієї життєво важливої ​​річки.

За матеріалами: http://ru.radiovaticana.va