Співчуття Папи потерпілим від пожеж та злив у Греції та Італії
  • Суб, 29/07/2023 - 15:51

У двох телеграмах, підписаних Державним Секретарем Святого Престолу та надісланих очільникам єпископатів Греції та Італії, Папа висловлює свою близькість з тими, хто потерпає від злив та пожеж, що цими днями ширяться в цих країнах. Він благословляє зусилля пожежників і рятувальників та закликає до «сміливих зусиль, щоб протистояти кліматичним змінам і відповідально захищати створіння».

У п’ятницю вранці, 28 липня 2023 р., Папа Франциск надіслав дві окремі телеграми головам Єпископських Конференцій Греції та Італії, єпископові Петросу Стефану та кардиналові Маттео Дзуппі. У цих телеграмах, підписаних Державним Секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном, Папа висловив свою духовну близькість до людей, що постраждали від пожеж, спричинених спекою, в Греції, а також до тих, хто потерпів від злив на півночі Італії.

Дбати про створіння заради майбутніх поколінь

В телеграмі на ім’я очільника єпископату Греції Святіший Отець «виловлює глибоке занепокоєння з приводу загроз життю та руйнувань, спричинених поширеними лісовими пожежами в різних частинах Греції та поза її межами, що виникли внаслідок поточної спеки, яка вразила низку європейських країн». «Його Святість запевняє всіх постраждалих у своїй духовній близькості та в особливий спосіб молиться, щоб Всемогутній Бог благословив зусилля пожежників та інших рятувальників у боротьбі з цією надзвичайною ситуацією, – читаємо в телеграмі. – Він також сподівається, що загрози для нашого спільного дому, посилені теперішньою кліматичною кризою, спонукатимуть усіх людей поновити свої зусилля щодо піклування про дар створіння заради майбутніх поколінь». 

Вдячність усім рятувальникам

Святіший Отець висловив також співчуття з приводу злив та пожеж, які останніми днями вразили різні регіони Італії. Звертаючись у телеграмі до очільника італійського єпископату кардинала Маттео Дзуппі, Папа просить його передати близькість усім тим, хто постраждав від цих природніх катаклізмів, «які підкреслюють необхідність докладати відважних і далекоглядних зусиль, щоб протистояти викликам зміни клімату та відповідально захищати створіння, дбаючи про спільний дім». Святіший Отець, як зазначається в телеграмі, підписаній Державним Секретарем, випрошує в Господа, за заступництвом Пречистої Діви Марії, розраду для всіх, хто страждає від наслідків таких тяжких стихійних лих, висловлюючи вдячність тим, хто щедро надає допомогу, особливо пожежникам.