Спроба законодавців проголосити Біблію офіційної книгою штату Теннессі не вдалася
  • Нед, 24/04/2016 - 03:19

Палата представників законодавчих зборів Теннессі не змогла подолати вето губернатора цього штату на законопроект, який проголошує Біблію офіційною  книгою в регіоні. За скасування вето було подано 43 голоси з 50 необхідних.

Раніше губернатор штату республіканець Білл Хаслам використав право вето щодо прийнятого два тижні тому законопроекту, пославшись на те, що ця ініціатива «вульгаризує» священну книгу і, крім того, законопроект породжує серйозні конституційні питання.

Законопроект, який проголошує Біблію офіційною книгою штату Теннесі, був прийнятий на початку квітня сенатом штату 19 голосами проти восьми. Прихильники законопроекту вказували на її історичне і релігійне значення. «Свята Біблія - це книга історії», - сказав ініціатор законопроекту Стів Сазерленд. У той же час, противники документа в ході дебатів відзначали, що Біблія - «це щось набагато більше, ніж книга історії». Крім того, у ряду законодавців виникли питання з приводу того, як цей законопроект співвідноситься з конституційним поділом держави і церкви.

Як нагадала телекомпанія ABC, спроба оголосити Біблію офіційною книгою в штаті Теннессі вже робилася в минулому році, однак тоді вона також закінчилася невдачею. Аналогічний законопроект намагалися представити на голосування в законодавчих зборах штату Луїзіана в 2014 році, проте в підсумку він був знятий з порядку денного як «відволікаючий увагу» законодавців.