Студентська молодь в Івано-Франківську дізнавалася про Соціальне вчення Церкви
  • Втр, 17/11/2015 - 16:34

16 листопада 2015 року у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника у Івано-Франківську відбулася презентація відео- та аудіо-дисків Соціальної доктрини Церкви. Чотири академічні години із студентами першого та другого курсів факультету журналістики провели Петро Дарморіс, викладач УКУ та представник Комісії УГКЦ Справедливість і Мир, а також Наталія Марчук, викладач місцевого університету та координатор багатьох заходів Комісії у Івано-Франківську та області.

Про актуальність медійного «продукту» Комісії УГКЦ Справедливість і Мир на теми Соціального вчення Церкви у студентському колі майбутніх журналістів розповів Петро Дарморіс. Він зауважив те, що сьогодні для молоді існує велика потреба ознайомлення із християнським вченням щодо важливих і таких потрібних змін і розвитку українського суспільства у досягненні спільного блага, поваги до людської особи, прав людини і т.п.. Наталія Марчук, в свою чергу провела інтерактивне заняття щодо виходу і вирішення проблемних ситуацій і кризових станів локального та загального характерів у світлі християнських цінностей, які можуть гармонійно відповідати та імплементуватися у реаліях сучасного життя молодої особи в Україні.

Цього ж дня заступник голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир, о. Олег Лука, представив нове видання відео- та аудіо-дисків Соціальної Доктрини Церкви, а також українське видання книги папи Римського Франциска «Зцілитися від корупції» у Курії Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ, зокрема у приміщенні Еко-Бюро УГКЦ. Рівно ж, відбулося спільне обговорення праці, викликів, проблем та практичних кроків щодо перспективи діяльності даних інституційних структур УГКЦ.