Свята Земля: Кардинал-номінат Аґіяр зустрівся з молоддю, яка не може приїхати на СДМ
  • Пон, 31/07/2023 - 14:41
Лісабонський єпископ-помічник, який очолює організаційний комітет СДМ, передав вітання від Папи юнакам і дівчатам Святої Землі, що не зможуть взяти участь у молодіжному святі в столиці Португалії.

Лісабонський єпископ-помічник Амеріко Аґіар, голова Фундації СДМ-Лісабон, здійснив поїздку до Святої Землі, щоб зустрітися з палестинською молоддю, яка не зможе приїхати до Лісабону, подібно до того, як всередині липня він це зробив для дівчат і юнаків в Україні. Приводом для зустрічі стала Свята Меса, організована Генеральним секретаріатом християнської молоді Палестини, яку в Бейт-Джалі поблизу Вифлеєму очолив Латинський Патріарх Єрусалиму Блаженніший П'єрбаттіста Піццабалла, який незабаром стане кардиналом.

На дорозі будування братерства

Пояснюючи причини свого візиту, єпископ Аґіар, який також незабаром отримає кардинальські відзнаки, зазначив, що хотів дотримати свого слова перед палестинською молоддю. «Я пообіцяв, що знайду час відвідати їх», – сказав він, додавши, що також хотів відповісти на заклик Папи Франциска не забувати про тих, хто не зможе поїхати в Лісабон на Світовий День Молоді. Молодь, за словами ієрарха, є прекрасним прикладом наполегливості та рішучості у подоланні перешкод, а також демонстрацією того, що діалог і зустріч можливі, незважаючи ні на що. Важливо, як підкреслив він, щоб молодь брала участь у СДМ і почувалася прийнятою в дусі того вселенського братерства, яке лежить на серці Папи Франциска.

Загалом зі Святої Землі до Лісабона вирушать 360 молодих людей: 90 з Йорданії, 50 з Галилеї, 200 з Палестини та 20 з Кіпру.

Вервиці для СДМ, виготовлені в Святій Землі

Раніше на СДМ в Панамі, а тепер і на СДМ в Лісабоні на Святій Землі були виготовлені тисячі вервиць, які будуть роздані молодим людям, що братимуть участь у всесвітній події на португальській землі. Це результат співпраці між Карітасом Єрусалиму та фундацією «Допомога Церкві в потребі». Кардинал-номінат Амеріко Аґіар особисто відвідав деякі ремісничі майстерні, в яких виготовлялися вервиці.