Терористи з «Шарлі»? Олівцем теж можна вбити!
  • Нед, 18/01/2015 - 15:55

Карикатури на Мухаммеда у «Charlie Hebdo» стали мотивами для вбивства християн. Незважаючи на те, що намалювали їх атеїсти, які воюють з Церквою. І це вони мають спільну відповідальність за смерть вбитих в наслідок помсти християн. Олівцем теж можна вбити.

Іноді буває так, що між жертвою і кривдником є дуже тонка межа. І хоча не можна сказати, що ті працівники «Charlie Hebdo» дослівно перетнули її, останній випуск журналу призвів до того, що пролилась кров невинних.

Ще тиждень тому нас вразило брутальне вбивство, яке виконали два ісламісти, вбиваючи художників глузливого тижневика. Європою пройшла акція ототожнень з редакцією видання, до якої приєдналося багато людей, які ніколи не взяли б до рук «Charlie Hebdo», але в такий спосіб хотіли стати проти поширення на Старому Континенті хвилі ісламського насильства.

А тим часом, редактори і карикатуристи, які пережили вбивство, вирішили використати галас, який виник навколо їхньої газети, і випустили новий номер, де ще гостріше висміюють Мухаммеда та іслам як такий. Роблячи це, вони добре знали, що це викличе чергову хвилю протестів і заворушень у мусульманському світі. І так воно й сталося.

Як повідомляє «Радіо Ватикан» сьогодні протести відбуваються практично у всіх країнах з мусульманською більшістю, в той час як в Нігері розлючений натовп вирішив помститися за карикатури на пророка і з списами і палицями напав на місцеву християнську громаду. Спалили 10 церков, напали на доми християн, загинуло щонайменше четверо послідовників Христа, а майже 50 поранено. В помсту за малюнки, створені войовничими атеїстами, які роками борються з Церквою, розлючений натовп мусульман вбив ... християн.

Звичайно, редактори «Charlie Hebdo» стали першими жертвами ісламістського терору, з яким не можна погодитись. Звичайно, що це не вони вбивали в Нігері. Вони тільки свідомо роззлостили натовп. І в цьому сенсі вони співвідповідальні за трагедію християн з Нігеру. Але кого це хвилює? Звичайно, не творців «Charlie Hebdo». Ніхто не буде проводити акції протесту під гаслом «Je suis un chrétien», тому що вбивство відбулось далеко за межами Європи. Отже, олівцем можна вбити.

Войцех Teйcтер