Тижневий огляд: життя УГКЦ (11.07– 17.07)
  • Втр, 19/07/2016 - 10:14

В п’ятницю, 15 липня, у Національній академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного відбулася двостороння зустріч капеланів Львівської архиєпархії УГКЦ із делегацією військових капеланів Канади. Під час зустрічі сторони обмінялися досвідом, щодо капеланського служіння серед військовослужбовців. Канадська сторона запропонувала пройти курс навчань для капеланів, які вони готові провести для українських душпастирів. Курс навчань плануються провести 31 січня - 10 лютого 2017 р. на базі Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

16 липня, в суботу, військові душпастирі Канади на чолі із головним військовим капеланом Гайом Чапдлейном (бригадний-генерал Збройних сил Канади) завітали до Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла у м. Львіві.  Настоятель Гарнізонного храму о. Степан Сус розповів гостям про діяльність капеланів Львівської архиєпархії УГКЦ серед військовослужбоців. Біля меморіальної стіни члени делегації вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та Героїв України, які віддали життя захищаючи сувернітет України. 

16-17 липня у Марійському духовному центрі с. Зарваниця відбулася Загальнонаціональна проща. На зустрічі з молоддю під час прощі Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав підкреслив, що «ми, як Божий народ, зійшовшись на цю прощу до Зарваниці, маємо цього року обов'язок стати перед Богом і урочисто визнати великі дари й благодаті, які Господь вчинив і чинить нашому народові», а також закликав Церкви Польщі та України вести свої народи дорогою примирення.

На нічних чуваннях в Зарваниці до присутніх звернувся Глава Конференції католицьких єпископів Польщі Познанський Архиєпископ і Митрополит монс. Станіслав Ґондецкі. «Ми – поляки і українці є братами. І це братство не стосується тільки минувшини, воно стосується теперішнього і майбуття», - відзначив глава польського католицького єпископату.

В неділю, 17 липня 2016 року, у місті Городок на Львівщині відбулася чергова із серії парафіяльних зустрічей Комісії УГКЦ Справедливість і Мир. Захід відбувся у рамках програми виховання мирян до суспільно-політичного життя в Україні. Тематикою зустрічі було «Дієвість Святих Тайн Церкви в особистому та суспільному житті християнина в Україні. Роль та значення виховання» у колі парафіяльної спільноти при храмі Преображення Господнього ГНІХ.

Пропонуємо до Вашої уваги:

«Ненависть хоче, щоб ми теж ненавиділи, але рік Божого Милосердя закликає нас до молитви», – Глава УГКЦ у листі-співчуття з приводу терористичного акту в Ніцці.

Глава УГКЦ у Зарваниці попросив молодь щодня пам’ятати про ті дари, які нам щедро дає Господь Бог.

Престоятель УГКЦ закликає до примирення народи Польщі та України.

Глава УГКЦ: Молимося за польський Сейм, щоб політики не знищили справу польсько-українського примирення.

У Зарваниці зачитали лист польського єпископату до поляків з нагоди річниці Волинської трагедії

Відповіді Блаженнішого Святослава на запитання молоді в часі прощі у Зарваниці (відео).

Блаженніший Любомир: «Не можна одночасно молитися за мир і бити кулаком по носі».

Блаженніший Любомир вважає, що розкручування теми волинської трагедії є не спонтанним, а керованим явищем.

 «Щоб досягти миру, обидві сторони мусять його прагнути», – Блаженніший Любомир (Гузар)

Любомир Гузар: У сучасної влади на першому місці могутність, а не служіння.

«Переконаний, що українська молодь поділиться своїм духовним багатством зі світом у Кракові», – о. Ростислав Пендюк.

УКУ, ґей-скандал і ліберальний фашизм – рік потім.