У Білорусі припинили кримінальну справу проти католицького священика
  • Птн, 06/06/2014 - 16:01

Кримінальну справу проти о. Владислава Лазаря припинили за браком доказів, повідомив співголова оргкомітету зі створення партії «Білоруська християнська демократія» Павло Северинець. За його словами, очевидно, що «справа Лазаря» була спробою залякати Католицьку Церкву і християнську спільноту Білорусі в цілому. Про це «Телеграф» повідомили в прес-службі оргкомітету БХД 6 червня.

Як зазначив Павло Северинець, «кримінальна справа» розвалилася, так і не дійшовши до суду – і жодних публічних пояснень і вибачень з боку спецслужб не було.

Настоятеля парафії Зіслання Святого Духа у Борисові о.Владислава Лазаря таємно затримали 31 травня чи 1 червня 2013 року і утримували в СІЗО КДБ за звинуваченням у наданні грошової допомоги людині, яку підозрювали в шпигунстві проти Білорусі. Його звільнили через півроку.

Як повідомляв «Телеграф», компетентні органи Білорусі проінформували Апостольську нунціатуру про те, що немає більше підстав для подальшого утримання в СІЗО КДБ о.Владислава Лазаря. Апостольського Нунція у Білорусі Клаудіо Гуджеротті попросили забрати священика.

Щодо о. Владислава Лазаря порушували кримінальну справу за ч. 1 ст. 356 КК Білорусі (Зрада державі).

За матеріалами: portal-credo.ru