У Карітасі Львова малозабезпечені сім’ї відзначили День матері
  • Втр, 12/05/2015 - 19:31

У святі взяли участь понад 50 осіб, якими опікується Карітас Львова. Це діти та молодь із проблемних та малозабезпечених сімей, а також їх матері.

Свято розпочалось веселою розминкою із забавами та іграми, які координував викладач комп’ютерного класу Роман Попович. Між собою змагались команди «Яблука» і «Банани»: перетягували канат, метали стріли в «десятку», грали в сніжки та ін. За команди вболівали групи підтримки, а до ігор долучались також і матері.

До вітань матерів перейшли безпосередньо на урочистій частині. Отець Андрій Сенейко, директор «Карітас-Львів» очолив молитву за матерів та їх сім’ї, привітав присутніх зі святом Дня Матері і нагадав про високе покликання бути матір’ю і божий дар материнства.

Вихованці Карітасу приготували до Дня свята Матері літературну композицію, а також малюнки для своїх коханих мам. Соціальний працівник Юлія Геруля представила присутнім малюнки і кожна з мам мала вгадати, котрий малюнок намалювала її дитина. Кожен урочисто вітав свою маму, вручаючи малюнок, і озвучуючи підпис на ньому із відповіддю на питання: за що я люблю свою маму? Хтось любить маму за те, що вона просто є з ним, хтось за те, що мама піклується і дбає, комусь мама допомагає робити уроки, а когось не сварить за збитки. Як виявилось, причин для любові так багато!

Завершилось свято пікніком біля вогнища. Головний шеф-кухар п. Михайло пригощав усіх смачним пловом з великого казана. Спочатку плов із квашеними огірочками діти роздали матерям, а потім і самі приступили до трапези. А ще кожен мав можливість власноруч підсмажити на вогнищі апетитну ковбаску, населену на дерев’яний патик. Смакували всім і тістечка, і запашний чай з лимоном.

В кінці керівник проекту «Мобільна робота з молоддю» п. Віталій Герасимів роздав матерям подарунки від Карітасу Львова.