У Києві говорили про значення Церкви у розвитку місцевої демократії
  • Срд, 18/10/2017 - 19:23

Сьогодні, 18 жовтня 2017 року, у парафії Бориса і Гліба УГКЦ Дарницького району міста Києва відбулося засідання круглого столу, під час якого говорили про роль Церкви у розвитку місцевої демократії.

Захід відбувся у приміщенні бібліотеки родинного читання №160. Основною темою його була «Ініціатива Церковної громади у вирішенні спільних локальних проблем для розвитку місцевої демократії». Провели подію в рамках Європейського тижня місцевої демократії.

Під час круглого столу учасники намагалися відповісти на ряд важливих запитань про роль Церкви та релігійної громади в житті та розвитку місцевого населення, а саме; Чи потрібна Церква громаді району? Чим займається парафія УГКЦ крім молитви? В чому полягає соціальне служіння Церкви? Що є спільного в роботі бібліотеки та Церкви? Ці та інші питання піднімав для обговорення голова прес-бюро Київської архиєпархії УГКЦ – о. Андрій Боднарук. Він запрошував до виступу голову комісії УГКЦ сприяння єдності християн – о. Ігоря Шабана, військового капелана УГКЦ, референта Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України – о. Валерія Грома, референта бюро екології Київської архиєпархії УГКЦ – о. Романа Романовича та голову комісії Київської архиєпархії «ЗА ТВЕРЕЗІСТЬ ЖИТТЯ» – о. Євгена Чернюка.

В ході дискусії розглядалась роль релігійної громади у збереженні єдності України, як запоруки розвитку місцевої демократії, в підтримці опіки Церкви над родинами учасників АТО, у збереженні природи довкілля та вирішенні екологічних проблем району. Акцентували увагу присутніх і на вирішенні проблеми залежних та узалежнених від алкоголізму, наркоманії та інших шкідливих звичок мешканців району. Про роботу інспекторів відділу зв’язків з громадскістю УПП у місті Києві ДПП розповіли сержант поліції Луіза Сідельникова та старший лейтенант поліції Ірина Чалієнко.

Про Проект «Бібліотека – інформаційна платформа громадських ініціатив», про діяльність бібліотеки та Церкви та різноманітні спільні соціальні Акції розповіла Заслужений працівник культури, директор ЦБС Дарницького району Головата Оксана Володимирівна.

Учасниками засідання круглого столу також стали начальник відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Наталія Коляда, парафіяни Парафії Святих Бориса і Гліба УГКЦ на Позняках, представники «Жіночого клубу на Позняках», переможці Проектів ГБ-1 та автори Проектів ГБ-2, працівники закладів культури району.

Завершуючи захід зі словом виступив о. Андрій Боднарук, адміністратор парафії. Священик розповів слухачам про соціальне служіння Церкви, а також представив діяльність благодійного фонду Карітас-Київ. Отець Андрій також зазначив, що кожна з тем, над якими говорили є індивідуально цікавою та потребує більшого окремого обговорення. Однак, за його словами такий захід мав за мету звернути увагу на роль Церкви у вирішенні локальних проблем: «Нам сьогодні важливо показати, що Церква це не лише споруда та священик. Церква це перед усім активні люди, які кожного дня стають кращими та готові ділитись добром з іншими людьми», – зазначив священик.