У монастир мучеників-трапістів у Тібіріне прибуде нова молитовна спільнота
  • Чтв, 31/12/2015 - 12:40

Через 20 років після вбивства ісламістами семи монахів-трапістів (Чин цистеріанців) в монастирі Тібіріне, в Алжирі, до їхнього монастиря приїде «нова молитовна група». Про це розповів ординарій Костянтини і Гіпони, єпископ Паул Десфардес. Правда, поки що не розголошується, яка саме спільнота займе місце у монастирі: чи це монахи, чи миряни.

Після мученицької смерті восьми монахів 1996 року їхній монастир справді ніколи не був занедбаний. Від 2001 року там жив французький священик з відлюдником-мирянином. Монастир відвідували священики та монахи, що були на місіях в Алжирі та інші паломники. Поля, що належать до монастиря, відтоді обробляють місцеві селяни-мусульмани.

Оскільки обставини смерті монахів не до кінця відомі, то 2013 року французька прокуратура розпочала розслідування цього випадку.

Єпископ Павло Десфардес оголосив, що в квітні наступного року, на 20-річчя мученицької смерті трапістів, планує організувати піше паломництво зі столиці Алжиру в Тібіріне, а також до монастиря прибудуть сім'ї вбитих монахів.

Мучеництво восьми трапістів відображено в знаменитому фільмі «Про людей і богів» (Des hommes et des dieux), французького режисера Ксав’є Бовуа, що вийшов на екрани 2010 року і став неодноразовим лауреатом у кінофестивалях.