У серпні Папа заохочує молитися за Світовий День Молоді
  • Птн, 28/07/2023 - 12:45

У відеоролику, що представляє молитовне намірення на серпень, Папа Франциск діалогує з молодими людьми, що готуються до СДМ, закликаючи їх наслідувати Пречисту Діву Марію, що поспішає на допомогу іншим.

«Молімося, щоби Світовий День Молоді в Лісабоні допоміг нам, молодим, пуститися в дорогу, свідчачи Євангеліє своїм життям». – таким є молитовний намір, який молодь разом із Святішим Отцем  пропонує членам Всесвітньої мережі молитви Папи на місяць серпень.

Ці слова випливають з діалогу Папи Франциска та молодих людей, який бачимо у традиційному відеоролику, в якому представлене це молитовне намірення.

«Коли я приходжу до церкви в моєму мікрорайоні, то бачу лише літніх людей. Невже Церква лише для похилих віком? ­– запитує дівчина, на що Папа відповідає: «Церква не є ані клубом для літніх людей, ані клубом для молоді. Якщо стане клубом для похилих віком, то приречена померти. Святий Іван Павло ІІ казав, що якщо живеш поруч з молодими, то й сам стаєш молодим, тож Церква потребує молоді, щоби не постаріти».

Далі молодь запитує Єпископа Риму, чому він обрав гаслом СДМ в Лісабоні слова «Марія встала і пішла поспішаючи». «Бо Марія, довідавшись, що стане Божою матір’ю, не залишилася на місці, щоб робити селфі чи хизуватися. Перше, що Вона робить ­– вирушає в дорогу, поспішаючи служити та допомагати, ­– пояснює він. ­– Також і ви повинні навчитися від Неї вирушати на допомогу іншим».

Молоді люди також запитують Святішого Отця, що він очікує від цього Світового Дня Молоді. «Я хочу побачити в Лісабоні насіння майбутнього світу, ­– каже він. ­­– Такого світу, де в центрі буде любов, де можемо почуватися братами і сестрами. Ми живемо в час війни, ми потребуємо чогось іншого. Потребуємо світу, який не боїться свідчити Євангеліє. Світу, в якому пануватиме радість, бо якщо нам, християнам, бракує радості, то ми не є вірогідними і ніхто нам не буде вірити».