У США Папа знайде ще багато віри
  • Нед, 20/09/2015 - 14:27

У особі Папи Франциска американці знайдуть опору для релігійної свободи – вважає Архиєпископ Вільям Лорі. Ординарій Балтимору відповідає у американському єпископаті власне за оборону релігійної свободи. На його думку, Папа Франциск є людиною дії, тому для нього релігійна свобода не обмежується лише ідеєю, словами чи навіть вільними дебатами, але є можливістю вільного практикуваня своєї релігії.

Архиєпископ припускає, що, незважаючи на нелегкий суспільний контекст даного паломництва та виборчу кампанію, яка триває у США, Папа матиме люб’язний прийом.

«Він побачить тут країну, яка принципово підходить з великим ентузіазмом до його візиту, і то з різних причин. Загальне налаштування є добрим. А серед католиків це очікування є ще сильнішим. Франциск зустріне тут зичливих і великодушних людей. І хоча релігійні практики йдуть на спад, то у порівнянні з іншими західними і секуляризованими державами, він все таки знайде тут ще дуже багато віри. Я хотів би розповісти йому про багато чудових людей, які дбають про своє подружжя. Дехто це робить відверто героїчно. І особливо тепер, в часі збурень і розкладу сім’ї, яке провадить до убожества, ми як Церква мусимо надати таким подружжям сильну підтримку. Особисто я часто доходжу до висновку, що ці люди є  героями нашої Церкви» - зазначив Архиєпископ Лорі.