У США стриманість і цнотливість знову стають чеснотами серед неодружених людей до 35 років
  • Срд, 01/12/2021 - 19:50

За даними Інституту сімейних досліджень, кількість молодих американців, що утримуються від сексуальних відносин зростає. І цікаво те, що така тенденція почалася спочатку серед чоловіків, а вже потім серед жінок, хоча в обох випадках різниця досить відчутна. Кількість людей до 35 років, які утримуються від статевих відносин, більш ніж удвічі зросла з 2008 по 2021 рік, з 8% до 21%. А стриманість серед тих, хто ніколи не був одружений зросла з 25% до 50%, як серед жінок, так і серед чоловіків.

Оцінюючи ставлення молоді щодо дошлюбних статевих відносин, експерти виявили, що 30% серед опитуваних стверджують, що це неправильно і дотримуються думки, що потрібно берегти свою цнотливість до вступу у шлюб.  

Більшість тих хто підтримує цнотливість – це люди, що вважають дошлюбний секс морально неприйнятним через релігійні вірування. З 2008 року серед неодружених осіб віком до 35 років, які відвідують церкву постійно, рівень стриманості  зріс з приблизно з 20% до майже 60% у 2021 році. Серед їхніх менш релігійних однолітків статистика зросла приблизно з 10% у 2008 році до 20% у 2021 році.  

Слід зазначити, що ключовою частиною цієї історії зміни сексуальної поведінки в Америці є зміни серед релігійних людей або інших людей, які вважають дошлюбний секс неправильним. Це доводить, що все більше молоді в США на просто вірять у Бога, а живуть за Його заповітом.