У святі від Карітасу Львова взяло участь понад 250 дітей
  • Чтв, 13/06/2019 - 13:33

Понад 250 дітей взяло участь у святі «Право на дитинство одне у всіх дітей», яке організував Благодійний фонд «Карітас-Львів УГКЦ» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей 1 червня 2019 р. на території Центру творчості дітей та юнацтва Галичини «Погулянка» (Львів, вул. Вахнянина, 29). Реалізація заходу здійснювалась за підтримки управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Учасників заходу, гасло якого було «Маю право!», привітав синкел соціального служіння Львівської Архиєпархії УГКЦ, директор БФ «Карітас-Львів УГКЦ» о. Андрій Сенейко. Він побажав дітям змістовно, пізнавально і весело провести час, а також поблагословив всіх освяченою водою. У програмі свята були аква-грим, бульбашкове шоу, територія для активних ігор, майданчик для настільних ігор, «велопокатушки», творчі майстерні, майстер-класи з олійного живопису, ручної роботи, гончарства.

На святі відбулось безпосереднє знайомство із представниками професій пожежника-рятувальника, поліцейського, медика. Патрульна поліція і пожежно-рятувальна служба демонстрували спеціалізований автотранспорт, розказували про правила безпечної поведінки. Студенти з організації медиків UMSA-LVIV зустрічали малечу у «Лікарні ведмедика». Подружжя Тетяни і Андрія Геми із студії гончарства «YETI HOUSE. Ceramik Studio» вчили дітей на гончарному крузі ліпити горщики.
Майстер-клас з олійного живопису провела художниця Софія Кульчицька, автор персональних і, зокрема, міжнародних виставок. Кожен з учасників майстер-класу намалював свою картину. Також кожен мав можливість долучитись до спільної дитячої картини «Всі діти заслуговують на любов і турботу», а на фоні яскравої фотозони були зроблені світлини на згадку.

Благодійний фонд «Карітас-Львів УГКЦ» дякує всім друзям, партнерам, добровольцям, працівникам за чудове свято для дітей!

Повідомила п. Любомира Бурка, менеджер з комунікацій БФ “Карітас-Львів УГКЦ”