У Ватикані відбудеться екуменічна зустріч богопосвячених осіб
  • Суб, 17/01/2015 - 23:51

В рамках Року богопосвяченого життя, від 22 до 25 січня 2015 року в приміщеннях Інституту патристики «Augustinianum» у Римі відбуватиметься екуменічна зустрічі богопосвячених осіб, організована Конгрегацією Інститутів богопосвяченого життя та Товариств апостольського життя.

У повідомленні цього ватиканського відомства читаємо, що ініціатива вписується у час, присвячений молитві за єдність між християнами. Пригадаємо, що від 18 до 25 січня триває традиційний Тиждень молитов за єдність християн. «Богопосвячене життя, – написано у запрошеннях, надісланих учасникам, – не можна сприймати, як щось, що перебуває за рамками екуменічного діалогу; той, хто живе у спільності з Христом, вже живе у єдиному Христовому Тілі, а тому перебуває у центрі екуменічного шляху».

Кожен з трьох перших днів буде присвячений богопосвяченому життю різних християнських традицій: католицької, православної, англіканської і протестантської, та завершуватиметься молитвою вечірні у відповідних храмах Риму: в католицькій церкві Ісуса (22 січня), православній святої Катерини (23 січня) та англіканському храмі Всіх Святих (24 січня). В неділю, 25 січня, всі візьмуть участь в екуменічній молитві, яку Папа Франциск очолить в базиліці святого Павла поза мурами з нагоди урочистості Навернення святого Павла.

Про такі заходи Святіший Отець згадував у своєму Апостольському Листі з нагоди Року богопосвяченого життя, кажучи: «Гаряче підтримую такі зустрічі для того, щоб зростало взаємне пізнавання, пошана та співпраця, щоб, таким чином, екуменізм богопосвяченого життя ставав допомогою на ширшому шляху до єдності між усіма Церквами».