Україна сьогодні у стані оживлення своєї душі
  • Птн, 15/05/2015 - 20:56

12 травня 2015 року у приміщенні Києво-Могилянської Академії відбулася зустріч у колі місцевої католицької молоді «Обнова» із представниками Комісії УГКЦ Справедливість і Мир та гостем із Аргентини, о. Луїсом Окуліком, секретарем Комісії соціальних питань «Caritas in Veritate» Конференції Католицьких Єпископів Європи.

Темою зустрічі була «Виховання молоді у суспільно-політичному житті» у контексті розгляду особистих ініціатив на основі комунікації.

На початку зустрічі голова Комісії УГКЦ Справедливість і Мир ознайомив учасників із діяльністю та ініціативами Комісії та актуальністю соціального вчення Церкви для суспільства, та зокрема молоді.

Після цього, заступник Комісії УГКЦ Справедливість і Мир о. Олег Лука ознайомив слухачів із основними принципами публічного виступу та із критеріями його ефективності. У свою чергу, аргентинський гість розповів слухачам про діяльність Церкви у суспільстві та можливі виклики її інструменталізації владними структурами держави, про участь і бачення Церкви у політичному житті, на основі соціального католицького вчення.

Зустріч супроводжувалася дискусією із порушенням актуальних питань суспільного характеру. Зокрема, на запитання про бачення о. Луїсом змін та його особистого спостереження, з погляду його особистого досвіду перебування в Україні у 1995 році, згодом у 2013 та тепер, гість зазначив: «Я бачу великі зміни та розвиток із перспективи історичного розвитку України. Зрозуміло, що кожна країна має свої виклики та проблеми, однак вдивляючись у сучасний український контекст, можна сказати, що Україна сьогодні є у стані оживлення своєї душі. В авангарді ж даного процесу, провідну роль відіграє молодь, як надія і запорука оновлення та розвитку суспільства».