Українські студенти отримали титул магістра у Люблінському Католицькому Університеті Івана Павла ІІ
  • Суб, 30/05/2015 - 17:34

25 травня 2015 р. випускники Теологічного Інституту ім. св. Йосифа Більчевського захистили магістерські праці і отримали титул магістра у Люблінському Університеті Івана Павла ІІ.

Вже вдруге випускники Львівського Теологічного Інституту захищаються в Любліні, і вдруге успішно. В цьому році з восьми осіб – семеро відзначилися результатом «відмінно» і одна особа захистилася з результатом «добре».

З тринадцяти випускників наразі здали магістерський іспит більше половини курсу, решта захищатиметься в червні. Ті, хто не встигне написати працю відповідно до вимог KUL, матимуть можливість дописувати влітку і захиститися у вересні.

Нагадаємо, минулого року у Любліні магістерські праці захистили перші випускники Інституту Більчевського. На захисті був присутній львівський архієпископ Мечислав Мокшицький.

Сьогодні у Теологічному інституті ім. Святого Йосифа Більчевського, що знаходиться на території Львівської Вищої Духовної Семінарії у Львові-Брюховичах навчаються миряни та черниці з усієї країни. Серед студентів є представники різних обрядів та національностей. Навчання відбувається з п’ятниці по неділю, що дає можливість здобувати теологічну освіту практично всім, хто має базову середню освіту та бажання глибше пізнати свою віру.

Теологічний Інститут у Львові-Брюховичах є філією Люблінського Університету Івана Павла ІІ. Саме тому, після п’яти років навчання, випускники, здавши усі екзамен та педагогічні практики пишуть магістерську роботу, яку захищають у Любліні. Якщо захист проходить успішно, студенти отримують диплом магістра європейського зразка вищезгаданого Університету та мають можливість продовжувати навчання і в майбутньому отримати науковий ступінь доктора теології.

Оксана Конанець