Уряд послабив карантин для релігійних організацій
  • Срд, 03/06/2020 - 16:45

Кабінет Міністрів України вирішив дозволити богослужіння у храмах, а також просто неба, за умови дотримання дистанції між віруючими щонайменше у 1,5 метри. 

Зміни до урядової постанови від № 392 від 20 травня передбачають запровадження наступного етапу послаблення карантину, який розпочнеться 5 червня, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Уряд дозволив проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 метрів квадратних, що по факту дорівнює відстані у 1,5 метри між віруючими.

Постанова Кабміну передбачає також дозвіл на проведення релігійних заходів проста неба, на які також буде поширюватися вимога щодо дотримання фізичної дистанції між присутніми у 1,5 метри. 

За даними ІРС ці положення постанови Кабміну сформульовані так:

Дозволяється: …проведення релігійних заходів за умови контролю релігійною організацією дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метри та перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі, якщо релігійний захід проводиться в приміщенні.

Крім цього, особам старше 60 років дозволяється не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції.

Таким чином, Кабінет Міністрів врахував основні пропозиції Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яка виступала саме за впровадження такого підходу до організації релігійних заходів під час адаптивного карантину.

Такому рішенню Уряду сприяла особиста зустріч членів ВРЦіРО з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, яка відбулася днем раніше.

Інститут релігійної свободи
irs.in.ua