В Індії видають нагороди за напади на християн
  • Втр, 12/05/2015 - 23:19

В Індії напади на церкви і християн не є незаконними, вважає глава Всеіндійської індуїстської асамблеї (Akhil Bharatiya Hindu Mahasabha) Мунна Кумар Шукла. На його думку, за антихристиянські акції потрібно видавати урядові нагороди.

Церкви не є місцем поклоніння, але місцем перетворення індусів в християнство, заявив лідер націоналістичної організації. Уряд повинен захищати і заохочувати молодь, що атакує християнські спільноти.

Конференція католицьких єпископів Індії засудила висловлювання індуїстського лідера як «вкрай провокаційне», заявивши, що подібні виступи і ескалація насильства вказують на «зловісну картину», а «християнська спільнота сильно шокована і глибоко зранена» ними.

«Останнім часом спостерігається ескалація насильства щодо християн і інших меншин і зростання кількості необгрунтованих заяв. Напади вказують на злий умисел, розрахований на те, щоб очорнити і оббрехати християн, які є миролюбними і законослухняними громадянами Індії», - значиться у заяві єпископів. Єрархи просять уряд «вжити всіх необхідних заходів, щоб покласти край таким провокаційним заявам» і «зупинити напади на християн та інші меншини, забезпечивши гармонію в суспільстві».