В Іспанії відбулася беатифікація п'ятьох мучеників часів громадянської війни
  • Втр, 26/04/2016 - 10:41

Назвавши переслідування "хлібом насущним для Церкви", кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації канонізації святих, 23 квітня 2016 р. очолив Св. Месу, під час якої була здійснена беатифікація католицького священика Валентина Паленсія (Valentín Palencia; 1871-1937рр.) і чотирьох його соратників. Меса відбулася в катедральному соборі в Бургосі (Іспанія), повідомили в Прес-службі Ватикану.

Валентин Паленсія, єпархіальний священик, присвятив своє священиче служіння дітям з бідних сімей. Після початку іспанської громадянської війни і гонінь на Католицьку Церкву в країні він здійснював таїнства таємно.

15 січня 1937 р. Паленсія і четверо молодих мирян, які допомагали йому здійснювати пастирське служіння: Донато Родрігес Гарсія (Donato Rodríguez García), Херман Гарсія Гарсія (Germán García García), Сакаріас Куеста Кампо (Zacarías Cuesta Campo) і Еміліо Уйдобро Корралес (Emilio Huidobro Corrales) - були розстріляні комуністами в Руйлоба.

24 квітня 2016 року під час традиційної молитви Regina Caeli Папа Франциск віддав данину пам'яті іспанським новомучеників.

Відзначаючи, що мученики були "вбиті за їх віру під час іспанської громадянської війни", Папа сказав: "ми хвалимо Господа за цих хоробрих свідків і молимо їх про заступництво і звільнення всього світу від насильства".