В Іспанії запустили перший в світі сайт по збору пожертвувань на Католицьку Церкву
  • Срд, 09/11/2016 - 12:51

7 листопада Католицька Церква в Іспанії запустила інтернет-портал www.donoamiiglesia.es, на якому в режимі онлайн можна буде зараховувати «регулярні або одноразові пожертви, призначені Церкві в Іспанії в цілому або одній з 79 дієцезій, або за адресою в одну з 23 тисяч парафій.

«Це — унікальний проект, нам поки невідомо, що десь у світі є ще щось подібне», - сказав, виступаючи на презентації порталу, секретар з економічних питань Конференції Католицьких Єпископів в Іспанії Фернандо Хіменес Баріаканаль. - Це майданчик, де люди можуть об'єднатися в своєму прагненні зробити свій внесок у справу Церкви».

Секретар також нагадав, що кожна особа, яка зробить своє пожертвування через сайт, отримає податкові пільги, розмір яких досягає 75 відсотків від пожертвуваної суми. Цей момент передбачено законом. Веб-сайт, розроблений фахівцями компанії Indra за підтримки банку Banco Popular, працює шістьмома мовами: кастильською, каталанскою, баскською, галісійскою, валенсійською та англійською. «Щоб у донорів не виникало сумнівів, що їх пожертви прийдуть за адресою та не будуть викрадені хакерами, ми забезпечені комп'ютерним захистом такого ж рівня, що використовується у військових структурах», - заспокоїв майбутніх спонсорів Луїс Родрігес Ламбардера, який керував групою програмістів Indra.

При пожертвуванні банки не будуть брати комісію з грошових переказів.