В Нігерії кочівники-мусульмани вбили 10 фермерів-християн
  • Птн, 26/09/2014 - 11:19

Мусульманські кочівники фульбе з криками «Аллах Акбар!» атакували 3 населених пункти в нігерійському штаті Плато. 10 християн загинули, будівлю церкви зруйновано, будинки християн спалені, повідомляє Morning Star News.

Добре озброєні кочівники 14 вересня напали на село Мбар, округ Боккос, вбивши 5 членів громади «Church of Christ in Nations» (COCIN) прямо в їх будинках, зруйнувавши будівлю церкви громади «Асамблей Бога» і 15 будинків християн. Крім того, під час нападу загинув приїжджий водій-християнин.

Згідно із заявою пастора COCIN Манассеха Дувонга, що повідомив імена всіх загиблих, кочівники кричали «Аллах Акбар» і закликали «вбити всіх невірних».

Пастор Дувонг також розповів, що 7 та 8 вересня в Мбар і сусідньому селі Гонг мусульманські кочівники вбили 4 християн.

Інформацію про вбивства підтвердили секретар Регіонального церковної ради пастор Мосес Кунгйер і пастор Сандей Гворн зі спільноти COCIN в Матолі. Вони також розповіли, що нігерійська влада не в змозі захистити християнські громади. Військові не можуть дістатися до віддалених християнських селищ, щоб вчасно прийти на допомогу. Все більше християнських сіл порожніють через набіги кочівників. Християни залишають свої будинки і перебираються в більш безпечні регіони. На думку церковних лідерів, цей процес продовжиться і в найближчому майбутньому.

ЛІдери місцевіх церков вважають, що напади кочівників є частиною війни ісламу проти Християнства в Нігерії