Відбулась чергова Генеральна Асамблея Європейської Ради Комісій "Справедливість і Мир"
  • Пон, 30/09/2013 - 11:36

З 20 по 24 вересня 2013 року у м. Берлін (Німеччина) проходила Генеральна Асамблея Європейської Ради Комісій «Справедливість і Мир».

В роботі Генеральної Асамблеї прийняли участь 40 представників Європейських комісій «Справедливість і Мир» із 22 європейських країн. Делегатом від України була представник Комісії «Справедливість і Мир» Наталія Марчук.

В ході зустрічі було визначено основні принципи роботи Європейської Ради Комісій «Справедливість і Мир», а також прийнято спільну програму дій до 2016 року. Європейські комісії визначили пріоритети своєї діяльності, а саме активність в трьох сферах: поширенні Соціальної доктрини Церкви, дотриманні прав людини та пропагуванні справедливості та миру.

Під час засідання Генеральної Асамблеї було проведено чергові вибори на керівні посади Європейської Ради Комісій «Справедливість і Мир». Головою Європейської Ради Комісій «Справедливість і Мир» було переобрано єпископа Вільяма Кені. Представника української комісії «Справедливість і Мир» о. Олега Луку було обрано до складу Виконавчого комітету, куди також ввійшли представники Мальти, Люксембургу, Англії, Франції та Чехії.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир

Джерело: www.iupax-ugcc.org