Вінничани просять владу захистити костел у центрі міста
  • Чтв, 24/09/2015 - 18:32

На головній сторінці Офіційного інтернет-представництва Президента України 19 вересня 2015 року з'явилося звернення від вінничан

Ініціатором виступив вінничанин Ігор Ососков. Суть звернення: припинити будівництво та знести вже збудовані конструкції ТЦ "Cloud-сквер" в історичному центрі Вінниці.

«Громада міста Вінниці просить втрутитися у питання законності будівництва торговельного центру "Cloud-сквер" у Вінниці, по вулиці Соборній, — йдеться у зверненні. — Звертаємо Вашу увагу, що торговельний центр будується в охоронній зоні пам'ятки архітектури місцевого значення Костелу Діви Марії Ангельської (1760 рік) за адресою: вулиця Соборна, 12. Крім того, під центром Вінниці знаходиться маса підземних ходів, які ще не до кінця вивчені. Просимо припинити знищення історичного центру Вінниці та заборонити будівництво торговельного центру, а також надати доручення на знесення вже збудованих конструкцій та облаштування на його місці зони відпочинку загального призначення».

Вже зібрано 25 підписів із необхідних 25 тисяч. До кінця збору підписів залишилося 89 днів.

Нагадаємо, ще навесні розпочалися будівельні роботи поблизу костелу. Скандал виник і через те, що роботи стартували без відома громади, не відбувалося жодних громадських слухань. Орендарем земельної ділянки виявилося приватне підприємство «Рейкартц Груп Лімітед» в особі директора Руслана Мельника.

Джерело - vlasno.info Фото Людмили Кліщук