Як «Зцілитися від корупції»? Поради Папи Франциска
  • Пон, 10/08/2015 - 13:46

Тема, яка сьогодні на вустах практично в усіх у нашому суспільстві. Як у владних структурах, так і в побуті, а зокрема, в українських мас-медіа. Церковний голос в особах її провідників на це явище є дуже актуальним і важливим. З огляду на це, Комісія УГКЦ «Справедливість і мир» пропонує усім громадянам України український переклад книги Хорхе Маріо Бергольо, а сьогодні папи Римського Франциска, під назвою «Зцілитися від корупції».

У вступному слові до своєї книги автор зазначає, що ціль написання зводиться до прагнення «зрозуміти приховану в корупції небезпеку особистого й соціального занепаду…, заохотити до постійної пильності та бажання перебороти те, що заважає відкрити наше серце для зустрічі з Ісусом Христом».

Зміст книги включає розділи, у яких йдеться про корупцію і гріх, про метод кращого розуміння феномену корупції, його властивих ознак появи та розвитку в особі та суспільстві. Важливим та цікавим є також розгляд даної проблематики на основі євангельських текстів. Також автор пропонує читачу глибокі роздуми і пояснення, які повинні допомогти людині уникати, боротися та зцілятися від корупції-занепаду. Папа Франциск підсумовує усе сказане словами: «Не бійся…Не бійся чого? Не бійся надії! Бо надія не розчаровує».

У післямові до українського видання книги, Блаженніший Любомир, Верховний Архиєпископ-емерит, підкреслює, що слова книги допомагають визначитися читачеві із власним вибором стосовно явища корупції, і що прочитавши її ніхто не зможе більше виправдовуватися, кажучи: «Я не знав», або «Так всі роблять».

Примірники нового видання передадуть у бібліотеки та наукові установи. Книгу надрукували у видавництві «Свічадо».

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»