Японські єпископи мобілізувати зусилля з надання допомоги для постраждалих від землетрусу
  • Втр, 19/04/2016 - 22:10

Католицькі єпископи Японії координують зусилля, щоб допомогти тисячам людей, які постраждали від двох землетрусів, що вразили місто Кумамото на південному заході острова Кюсю минулого тижня.

16 квітня 7.3-бальний землетрус стався в  Кумамото, майже в 70 милях на південь від Фукуока, після 6.4-бального землетрусу 14 квітня. Щонайменше 41 особа загинула і тисячі отримали поранення. Біля 180 тисяч стали бездомними, згідно з інформацією BBC.

"Ми думали, що завдані збитки стосуватимуться  невеликого району міста Машікі," сказав CNA єпископ Тарчізіо Ісао Кікучі з Ніїгата 16 квітня", але землетрус нинішнього  ранку завдав шкоди набагато більшій області, в тому числі сусідній префектурі Оіта."

Єпископ Кікучі є головою Карітасу  Японії,  який надає допомогу в проведенні рятувальних робіт на Кюсю. Він виразив молитовну підтримку і солідарність всіх японських єпископів і висловив вдячність за молитви і допомогу, які надійшли з усього світу.

Єпископ Домінік Рійіжі Міяхара Фукуока в суботу скликав екстренну нараду єпархіальних чиновників, щоб обговорити, як мобілізувати зусилля з надання допомоги постраждалим від землетрусу.

Він звернувся за пожертвами єпархії для надання допомоги і задоволення потреб, а також направив директора єпархіального відділення Карітас для оцінки ситуації. Одна католицька школа була пошкоджена в результаті землетрусу,  про ніякі інші серйозні пошкодження в інших католицьких установах не було повідомлено.

Це "дуже важко для постраждалих втратити свої будинки, коли ранки і ночі все ще холодні," сказав єпископ Міяхара в зверненні про підтримку.

"Я молюся за тих, кому землетрус завдав великої шкоди  і ми, єпархія Фукуока з вами у вашому болі і смутку. Ми просимо ваших молитов за постраждалих у цих областях, щоб їм вистачило сил пережити цю ситуацію і  швидкого відновлення після цих пошкоджень".

Єпископ Кікучі пояснив CNA, що постраждалий район "в основному гірський, і, таким чином, важкодоступний  для добровольців." Зсуви відрізали деякі віддалені села, а також всі дороги, мости, тунелі  було пошкоджено.

Деякі комунікації відрізані, постраждали електрика і водопостачання.