З музею пам'яті жертв теракту 11 вересня атеїсти вимагають прибрати хрест
  • Птн, 14/03/2014 - 23:11

У США атеїсти оскаржують плани включити пам'ятний хрест на т.зв. «Нульовому рівні» (місці, де стояли вежі-близнюки, зруйновані під час теракту 11 вересня 2001 року) в Манхеттені в національний музей пам'яті цієї трагедії. Адвокат атеїстів Едвін Кейгін під час слухань у 2-му окружному апеляційному суді заявив, що хрест потрібно повернути в католицьку церкву св. Петра, де він раніше перебував.

Атеїсти вимагають прибрати хрест з території, побудованої на державні та приватні гроші. У своєму зверненні Кейгін заявив, що його організація шукає можливість встановити в національному музеї пам'яті дошку з написом «Тут загинули і атеїсти».

Торік суд нижчої інстанції відхилив позов, поданий в 2011 р. групою атеїстів з Нью-Джерсі, які вимагали прибрати хрест з «Нульового рівня» унаслідок його нібито «неконституційності».

Хрест був знайдений рятувальниками через два дні після терактів 11 вересня. Його планують зробити одним з тисячі експонатів національного музею пам'яті. Адвокат, який представляє інтереси музею-меморіалу Марк Елкотт у своїй аргументації проти заперечень атеїстів заявив: «Музей є відображенням історії, а не прихильником або противником релігії. Релігія в даному випадку - невід'ємна частина історії».

 Рішення апеляційного суду очікується протягом кількох місяців.

За матеріалами www.cnlnews.tv