Запрошуємо на прощу родин Рудки - Прилбичі
  • Втр, 29/04/2014 - 14:21

10-11 травня 2014 р. відбудеться піша проща з Рудок до Прилбич. Прочани, вшановуючи 70-ту річницю смерті Митрополита Андрея і 110-ті роковини смерті його матері Софії, пройдуть 40 км шляху.

Розпочнеться паломництво у суботу 10 травня о 9.00 год. Божественною Літургією в м. Рудки, відтак пройде за наступним марштутом: у суботу м. Рудки - Вишня - Дубаневичі - Шоломиничі - Добряни - Вовчухи - Родатичі, ночівля (27 км) та в неділю Тучапи - Чорнокунці - Мужиловичі - Прилбичі (11 км). Завершиться проща родин Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолить Високопреосвященний владика Ігор, Митрополит Львівський у храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Прилбичі у неділю 11 травня в 11.00 год. Запрошуємо до призадуми над покликанням сучасних родин.

Організоторами прощі виступили: Львівська архиєпархія та місія Постуляції беатифікації святих УГКЦ.

Контактна інформація: тел. 03223559677, e-mail: missiopc@gmail.com
 
 
Довідка:
31 травня 1837 року у Львові в родині відомого польського письменника та драматурга Олександра та Софії Фредрів народилася четверта дитина, якій при хрещенні дали ім'я Софія. Її дитинство та юність минули у родинному маєтку Фредрів у с. Вишня біля Рудок. Від батька Олександра дочка успадкувала літературний хист. Підтвердженням цього є її глибоко духовні листи до сина Романа Марії Александра у хрещенні, а ще книга спогадів "Молодість і покликання о. Романа Шептицького". З її слів дізнаємося багато про її життя: "Моє життя не було легке, ані світове, ані може веселе. Але Господь Бог дав мені змогу пізнати науку й ласку Хреста. Господь дозволив мені оглянути Своє Царство, що розвивалося у моїх дітях. Одного з них зволив прийняти до служби при Своїх Престолах".
Софія одружилася з графом Іваном Шептицьким, послом до сейму від Яворівщини. Так у цьому шлюбі поєдналися польський рід Фредрів з давнім українським родом Шептицьких.
Окільки старий панський дім Шептицьких став затісним для великої родини, то поряд із ним, з ініціативи Софії, було збудовано новий двоповерховий будинок, який освятили 8 грудня 1872 року. На пам'ятному образочку для дітей графиня Софія того дня вписала такі слова: "Хай діти ціле життя пам'ятають, що одинокою молитвою матері в тім дні було, щоб цей дім, щойно з таким великим трудом поставлений, запався радше і зник зараз, ніж щоб колись переховував у собі образу Бога: радше смерть, ніж гріх, мої найдорожчі діти. Бог з Вами. Софія Шептицька".
 
За матеріалами Місії Постуляційний Центр беатифікації УГКЦ

Джерело: www.ugcc.lviv.ua