Новини

  • 31 Травень 2024 (17:36)
    Виступаючи під час 77-ї Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, Постійний Спостерігач при ООН в Женеві зазначив, що охорона здоров’я не може бути применшена до споживчого блага, а тому потрібно докладати зусилля для гарантування усім доступу до медицини.
  • 31 Травень 2024 (17:22)

    8 і 9 червня перед офісом соціалістичної влади Іспанії мають з'явитися християнські символи та молитви на вервиці. З ініціативи мирян перед будівлею PSOE (Іспанська Соціалістична Робітнича Партія) католики проситимуть про навернення своєї батьківщини та повернення до її християнської ідентичності. Уряд Педро Санчеса хоче перешкодити цим планам. Делегат лівого Кабінету Міністрів опублікував заборону на проведення молитов.

  • 31 Травень 2024 (17:07)
    «В Бозі людина віднайде себе, і тоді ця людина буде сильна, буде сильне серце, а сильний світ будують сильні серця», – каже в інтервʼю для Радіо Ватикану – Vatican News єпископ римо-католицької Харківсько-Запорізької дієцезії Павло Гончарук, ділячись думками про досвід віри, яку випробовує і гартує жорстока дійсність. Він розповів про те, як харків’яни переживають цей важкий період, коли щоденні обстріли змушують їх знову залишати свої домівки.
  • 31 Травень 2024 (17:04)

    Папа Франциск написав до учасників Конгресу богопосвяченого життя, організованого Бразильською конференцією богопосвячених осіб з нагоди 70-річчя її заснування, наголошуючи, що для того, щоб «добре жити Божим покликанням, необхідний постійний діалог з Ісусом у щоденній молитві та вірності обітам».

  • 31 Травень 2024 (17:02)
    Спілкуючись із журналістами на полях презентації книги про засновника IOR, відомого як «Ватиканський банк», Державний Секретар відповів на запитання про подальшу ескалацію війни, про європейські вибори та про ватиканські фінанси.
  • 31 Травень 2024 (17:01)

    30 травня у Нью-Гейвені (штат Коннектикут, США), в головному будинку Лицарів Колумба, владика Степан Сус та владика Павло Хомницький зустрілися з Найвищим Лицарем спільноти Лицарів Колумба Патріком Келлі.

    Владика Степан передав вітання від Блаженнішого Святослава та висловив підтримку пасторальних та соціальних проектів УГКЦ під час війни, зокрема «Живого Телебачення», та розповів про програму УГКЦ «Зцілення ран війни».

  • 31 Травень 2024 (16:55)

    Сьогодні майбутнє Європи, зокрема Німеччини, залежить від того, чи зможе Україна вистояти і зупинити неоколоніальну війну, яку веде росія, вважає Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. Предстоятель головував у Мюнхені на засіданнях Постійного Синоду УГКЦ та урочистостях із нагоди 65-річчя Апостольського екзархату в Німеччині та Скандинавії. В інтервʼю KAI Блаженніший Святослав зазначив, що 60% населення Німеччини вважає, що їхній уряд, держава, недостатньо допомагають Україні, що спричиняє стихійні протести в різних верствах населення.

  • 30 Травень 2024 (18:52)

    24-26 травня 2024 р. у «Домі паломника» в Брюховичах біля Львова відбувся триденний курс «Теологія Тіла: Випливи на глибину». Це другий рівень курсів «Теології Тіла», які проводить доктор теології Орися Уська.

    Раніше цього року вже відбулися три заїзди триденного курсу «Теологія Тіла: Про що розповідають наші тіла».

  • 30 Травень 2024 (18:02)

    1 червня Домініканське душпастирство у Львові проведе урочисте богослужіння, присвячене об’явленню Богородиці у Фатімі. З травня по вересень у кожну першу суботу місяця римо-католицька спільнота Львова збирається для особливої молитви в наміренні винагородження за гріхи проти Непорочного Серця Марії та за навернення грішників.

  • 30 Травень 2024 (17:58)
    Папа Франциск надіслав свої вітання учасникам заходів, що відбуваються у Німеччині в рамках «Католицьких днів», в якому підкреслює, що численні кризи сьогодення взаємопов'язані і впливають на все людство, тому їх необхідно вирішувати на всіх рівнях соціального, економічного та політичного життя.
  • 30 Травень 2024 (17:57)

    У соціальній мережі «Х» Папа Франциск написав пост, приурочений до урочистості Corpus Domini, яка відзначається цього дня у Ватикані.

    «Пресвята Євхаристія є Божою відповіддю на найглибший голод людського серця, на голод справжнього життя: в ній сам Христос воістину перебуває посеред нас, щоб живити нас, утішати та підтримувати в дорозі».

  • 30 Травень 2024 (12:52)

    У середу, 29 травня 2024 року, у м. Ерфурт (центрально-східна частина Німеччини) 103 раз розпочалися «Католицькі дні» («Katholikentag»). Цього року з благословення Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава делегатом від Української Греко-Католицької Церкви є єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир Груца у супроводі Протодиякона Назарія Яруніва та економа Львівської архиєпархії о. Володимира Ольшанецького.

  • 30 Травень 2024 (12:49)
    Захід у столиці Франції зібрав рекордну кількість учасників. Християни також зібралися в інших 5 французьких містах, щоб «публічно та в єдності свідчити про свою віру в Ісуса Христа»

    У суботу, 25 травня, тисячі людей вийшли на вулиці французьких міст Парижа, Лілля, Нанта, Меца та Страсбурга на March for Jesus - Марш для Ісуса (фр. Marche Pour Jésus - MPJ) 2024.

    Всі учасники змогли насолодитися надихаючими промовами, колективними молитвами та піднесеним співом.

  • 30 Травень 2024 (12:26)

    У тіні триваючої війни, група українських християн звернулася до американських церков і урядовців, шукаючи підтримки і молитовного покрову в боротьбі проти російської агресії та дезінформації.

    “Нам потрібна і зброя, і молитва”, – ці слова лунають в американських церквах, куди завітала українська делегація християн з метою мобілізації підтримки. Християни в Україні стикаються не лише з боротьбою за свою землю, але й за віру, яку прагне придушити російська окупація.

  • 30 Травень 2024 (12:07)

    «Кожен гріх починається із власних думок та пристрастей, і саме з ними людина має боротися, щоб досягти святості». Про це єпископ Чиказької єпархії Святого Миколая УГКЦ владика Венедикт Алексійчук розмірковує на своїй фейсбук-сторінці.

    «Часто ми кажемо, що згрішили неочікувано для себе, зробили вчинок, якого не планували, що сталося щось випадково. Однак немає випадкового гріха, бо будь-який наш недобрий вчинок завжди починається з якоїсь думки», — зазначає єпископ на власній фейсбук-сторінці.

  • 30 Травень 2024 (12:04)

    Війна стала величезним випробуванням для українців, проте вона також згуртувала народ і мобілізувала внутрішні сили для боротьби за свободу.

    За словами єпископа, хоча спочатку українці переживали страх і тривогу, з часом вони звикли жити в умовах війни. Проте внутрішня мобілізація на перемогу не зникла, люди продовжують сподіватися на швидку перемогу з Божою допомогою та підтримкою союзників.

  • 30 Травень 2024 (12:02)

    У Фатімі відбулися перші в історії Португалії священичі свячення у візантійському обряді диякона Сокальсько-Жовківської єпархії Назара Крука, який є вихідцем з парафії Пресвятої Трійці у м. Броди.

  • 30 Травень 2024 (11:57)
    Францисканці з України, що взяли участь у загальній аудієнції в останню середу травня, представили Папі Францискові деякі проекти.

    Все, що залишилося – це ключ від розбомбленого росіянами будинку в Житомирі, але цей ключ тепер є символом надії на новий початок, «бо повинен існувати ключ, щоб досягти миру». З цими словами о. Бенедикт Свідерський, Настоятель Провінції Святого Архистратига Михаїла Братів Менших в Україні, подарував Папі під час загальної аудієнції в середу, 29 травня 2024 р., картину з кількома фотографіями, що документують руйнування, спричинені війною.

  • 30 Травень 2024 (11:56)
    У реколекційному осередку на околиці Риму Папа Франциск зустрівся із священниками Римської дієцезії, яким ще не сповнилося 10 років священничого служіння.
  • 29 Травень 2024 (17:59)

    Під час загальної аудієнції Харківсько-Запорізький Римо-Католицької Церкви в Україні попросив у Папи благословення для українських військових капеланів.

Сторінки