Новини

  • 16 Травень 2024 (14:40)

    14 травня президент Папської академії захисту життя архієпископ Вінченцо Палья повідомив ватиканські ЗМІ про свою участь у міжнародній конференції в Торонто (Канада), запланованій на період із 17 до 23 травня. Захід присвячений темі підтримки хворих на останніх етапах життя.

  • 16 Травень 2024 (14:37)

    Готичні собори або романські храми можуть ефективно достукатися до сердець сучасних молодих людей і навіть зацікавити їх християнством. У Франції є вагомі докази цього у вигляді молодих людей, які просять про хрещення. Цього року там було зафіксовано рекордну кількість навернень до католицизму. Виявляється, що в кожному третьому випадку зустріч з християнським сакральним мистецтвом стояла біля витоків віри.

  • 16 Травень 2024 (14:35)
    Зустрічаючись із представниками Богословського Атенського коледжу Апостольської дияконії Елладської православної Церкви, Святіший Отець наголосив на екуменічній формації молодих поколінь, щоб спільно прямувати до єдності.
  • 16 Травень 2024 (14:34)

    Спілкуючись із журналістами на полях економічного форуму молоді, організованого в Посольстві Італії при Святому Престолу, Державний Секретар Святого Престолу засудив замах на Главу Уряду Словаччини та підтвердив участь Святого Престолу в Саміті миру, який 15-16 червня відбуватиметься у Швейцарії.

  • 16 Травень 2024 (14:32)
    Зустрічаючись із членами Папських академій наук і соціальних наук, Святіший Отець наголосив на нерівності, яку спричиняє антропогенна зміна клімату, закликаючи до конкретних механізмів для внесення змін задля стійкого майбутнього Землі.
  • 16 Травень 2024 (14:28)
    Серед тем, які обговорювалися в рамках візиту, була також війна в Україні, наголошуючи на ролі міжнародної спільноти в пошуках мирного вирішення.

    У четвер, 16 травня 2024 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції в Апостольському палаці у Ватикані Президента Латвії Едґарса Рінкевичса. Як повідомляє пресслужба Святого Престолу, розмова тривала понад півгодини й завершилася традиційним обміном подарунками.

  • 16 Травень 2024 (11:01)

    У четвер, 16 травня, речник Польської провінції Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної о. Павел Ґомуляк ОМІ повідомив актуальну інформацію про становище двох білоруських місіонерів облатів, які 8 травня були заарештовані міліцією у Вітебській області.

    Офіційне повідомлення оприлюднила сторінка Польської провінції Згромадження.

  • 16 Травень 2024 (10:59)
    Єпископ Риму також обговорив із похилими віком душпастирями виклики, які доводиться долати з приходом старості, наголошуючи на важливості спілкування між молодими та літніми священниками.

    Ввечері, 14 травня 2024 р., Папа Франциск прибув на римську парафію святого Йосифа на Віа Тріонфале, щоб зустрітися із сімдесяткою священників Римської дієцезії, які вже відзначили 40 років свого священства. Таким чином він започаткував нову серію зустрічей з душпастирями своєї дієцезії, що відбуватимуться за критерієм років після свячень.

  • 16 Травень 2024 (10:58)

    14 травня, у День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни, у Національному історико-меморіальному заповіднику «Бабин Яр» відбулася традиційна спільна міжконфесійна молитва. Участь у ній взяли о. Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ з міжконфесійних і міжрелігійних відносин, та о. Микола Сулима, канцлер Патріаршої курії УГКЦ.

    Міжконфесійна молитва відбулася за участю праведників та їхніх родичів, представників духовенства різних конфесій.

  • 16 Травень 2024 (10:56)
    В рамках ініціативи, започаткованої польською фундацією «Так життю», 2021 року Папа схожий дзвін поблагословив також і для України.

    Перед початком загальної аудієнції, яка в середу, 15 травня 2024 р., відбувалася на площі Святого Петра у Ватикані, Папа Франциск поблагословив дзвін «Голос ненароджених», який виготовила фундація «Так життю» з Польщі для Казахстану.

  • 16 Травень 2024 (10:54)

    Архиєрейська Божественна Літургія та єпископська хіротонія майбутнього ординарія Мукачівської греко-католицької єпархії отця Теодора Мацапули відбудеться 16 липня, у день ікони Мукачівської Богородиці, у Хрестовоздвиженському катедральному соборі в Ужгороді.

  • 16 Травень 2024 (10:48)
    Ректори семінарій УГКЦ з різних країн світу та відповідальні за постійне формування духовенства зібралися в Римі на чергове пленарне засідання комісії, в програмі якого була також участь у загальній аудієнції з Папою Франциском.
  • 16 Травень 2024 (10:45)

    Останнім часом у світі, зокрема в Україні, через Інтернет і не тільки, поширюють різні приватні «об'явлення», лжепророцтва, котрі містять у собі домішки єретичності, суперечності у відповідності до офіційного вчення Католицької Церкви і св. Писання. Чималого ажіотажу наробили термінові «Господні попередження», нібито «послання» нашого Господа Ісуса Христа до людства через жінку Марія. Це так звані «ірландські об’явлення» разом із сумнівною «печаттю живого Бога» , «Книгою істини» чи «молитвами» хрестового походу. Вірити в них і їх розповсюджувати – злочин проти християнської віри.

  • 15 Травень 2024 (14:14)

    Представник Святого Престолу взяв участь у конференції, організованій Міжнародною організацією інтелектуальної власності, наголосивши у своєму виступі на тому, що інтелектуальну власність слід розглядати як інструмент сприяння загальному благу.

  • 15 Травень 2024 (14:13)

    28 квітня 2024 року 195 представників парафіяльних католицьких священників зi 100-тa країн із різних куточків світу зібралися в Сакрофано, поблизу Риму, на п’ятиденну зустріч присвячену темі «Як бути помісною синодальною Церквою на місії». Захід відбувся у межах заключного етапу синодального процесу XVI Звичайної асамблеї Синоду єпископів на тему «Задля синодальної Церкви: сопричастя, участь і місія».

  • 15 Травень 2024 (14:11)

    У Міжнародний день матері, який цьогоріч відзначаємо 12 травня, біля ротонди Матері Божої, поблизу архикатедрального і митрополичого собору Воскресіння Христового м. Івано-Франківськ, відбулася загальноміська молитва на вервиці. Моління очолив архиєпископ і митрополит Івано-Франківський владика Володимир Війтишин.

  • 15 Травень 2024 (12:22)
    Роздумами про богословську чесноту любові, яку він назвав «вершиною» циклу катехиз про пороки та чесноти, Папа Франциск ділився під час чергової зустрічі з прочанами.
  • 15 Травень 2024 (12:18)
  • 14 Травень 2024 (22:23)

    14 травня 2024 р. у Львівській духовній семінарії у рамках діяльності Інституту постійної формації відбулася формаційна зустріч духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ.

    Тема: «Богослов’я тіла св. Івана Павла ІІ: євангеліє ІІІ-го тисячоліття».

    Доповідач – Орися Уська, доктор богослов’я.

    Кілька думок:

    – Теологія тіла не для одружених людей, а прагнення усіх.

    – Християн дивиться на світ як на сакраментальність. В тому числі і на тіло.

  • 14 Травень 2024 (22:16)

    Християнська служба порятунку (ХСП) в межах міжконфесійної платформи “Християни для України” (ХДУ) запрошує долучитися всіх бажаючих до молитовної  ініціативи “Вогняний рубіж”. Проєкт розпочинається 19 травня.

     

Сторінки