Французький священник розкритикував зберігання вдома фігурок Будди. Єпархія... просить вибачення
  • Птн, 07/06/2024 - 15:20

Велике обурення викликала проповідь католицького священника на французькому острові Реюньйон в Індійському океані. Священник нагадав, що не варто тримати вдома статуї Будди, бо нічого доброго з цього не буде. Єпархія просить вибачення.

«Я не вірю в цього товстого сидячого чоловіка з гарним животом, якого звуть Буддою», – сказав о. Жан-Франсуа Лако з парафії Сент-Сюзанна. Як він пояснив, фігурки Будди не варто тримати вдома, нібито для декоративних цілей. - «Це принесе не мир, а скоріше розлад», – зазначив він.

Запис уривка з проповіді потрапив в Інтернет – і неочікувано став надзвичайно популярним. Його переглянули близько 200 тисяч осіб. Коментатори написали про... поширення ненависті. На жаль, єпархія Сен-Дені-де-Ла-Реюньйон прислухалася до цих абсурдних звинувачень, інформує pch24.pl.

«Позиція Католицької Церкви та нашої єпархії полягає в повазі до інших, до їх культури та релігійних переконань», – йдеться у спеціальному повідомленні. – «Від імені місцевої Католицької Церкви єпископ Паскаль Чане-Тенг приносить великі вибачення», – додали в ньому.

Шкода, що в єпархії не пояснили, про що саме у проповіді о. Жан-Франсуа Лако є помилкове чи образливе. Фігури Будди худенькі? А може, католикам варто тримати вдома статуї чужих богів чи вчителів?

За правду - вибачення. Така сучасність…