Кількість абортів скоротилася на 98%: наслідок нового закону в Індіані
  • Птн, 07/06/2024 - 12:10

Кількість абортів в американському штаті Індіана впала на 98 відсотків. Дані, оприлюднені Департаментом охорони здоров'я штату, показують, що в першому кварталі цього року було вбито 45 дітей, у порівнянні з 1931 дитиною за той самий період роком раніше.

В Індіані захист життя ненароджених дітей запровадили після рішення Верховного суду 2022 року, який визнав відсутність конституційних гарантій свободи вбивати дітей. В Індіані аборти наразі дозволені за обмежених обставин, наприклад, коли життя матері знаходиться під загрозою.

Впродовж 2023 року лобі абортів Індіани боролося за можливість відновлення права на вбивство дітей, але безуспішно. Компанія «Planned Parenthood», що займається, серед іншого, абортами, намагається проштовхнути нове тлумачення закону в Індіані, яке б дозволяло вбивати у зв’язку із т.зв. загальним станом здоров'я, інформує pch24.pl.

Прихильники абортів нещодавно робили подібні спроби в Техасі, але вони не отримали успіху. Велика ймовірність, що те саме станеться в Індіані.