На Філіппінах завершують спорудження найвищої в світі статуї Марії
  • Птн, 18/10/2019 - 14:35

На Філіппінах добігає завершення спорудження 100-метрової статуї Богородиці. Урочисте відкриття пам’ятника заплановане на 2021 рік, коли країна відзначатиме 500-ту річницю приходу християнства на ці терени.

Статуя, дизайнером якої став віднедавна покійний філіппінський скульптор Едуардо Де лос Сантос Кастрілло, носить назву «Матір усієї Азії», а також її називають «Вежа миру». Вона розташована на узвишші «гора Марії» в м. Батангас.

Планується, що коли спорудження статуї завершиться, вона стане найвищою статуєю Богородиці в світі. На даний час найвищою статуєю Марії є венесуельська 47-метрова «Богородиця миру», споруджена в 1983 році.

«Гора Марії» є паломницьким місцем, а образ Діви Марії присвячений єдності і миру усіх народів і країн Південної Азії. На території площею понад 12000 кв. м. розмістяться храм св. Івана Павла ІІ, 12 марійських каплиць на третьому поверсі, їдальня на четвертому поверсі, міні театр, конференц-зали та комерційні площі. На рівні 17-го поверху буде оглядовий майданчик, інформує aleteia.org.