Напад на священника у Польщі: його побили за те, що він – священник
  • Пон, 29/05/2023 - 15:13

Вранці у неділю 28 травня поруч з одним із храмів м. Вроцлав у Польщі на священника напав 30-річний чоловік. Завдяки перехожим, на щастя, вдалось уникнути серйозних травм. За словами, які вигукував нападник, стало зрозуміло, що він напав на священника за те, що він є священником.

Як розповів о. Адріан, напад відбувся в той час, коли він повертався на плебанію з монастиря сестер альбертинок, що розташований за кілька сотень метрів від парафіяльного храму св. Маврикія у Вроцлаві. «Я відправив Літургію о 7:00 год., вийшов з монастиря і пішов  напрямку пішохідного переходу. Я був вбраний в сутану. На світлофорі я зупинився і відчув сильний удар в потилицю. Коли я повернувся, то побачив чоловіка в татуюваннях, приблизно мого віку. Він почав викрикувати до мене і погрожувати, що знову вдарить мене. Я запитав: «Але що я тобі зробив?». У відповідь я отримав ляпаса по обличчю такої сили, що у мене злетіли окуляри. Очевидно, що чоловік хотів битись. Він шарпав мене та видер колоратку».

На допомогу священників прийшли пасажири трамваю. Отця Адріана здивувало, що вони не можуть впоратись з нападником. Чоловіка вдалось заспокоїти лише з допомогою ще одного перехожого. На місце нападу викликали поліцію, яка затримала зловмисника, інформує wiara.pl.