Наступна Звичайна Асамблея Синоду Єпископів у Ватикані відбудеться 2022 року
  • Пон, 17/02/2020 - 19:48

Ватиканський прес-центр поширив повідомлення про те, що 6 і 7 лютого 2020 р. у Ватикані відбувалося перше засідання XV Звичайної Ради Генерального Секретаріату Синоду Єпископів, завданням якого було запропонувати Святішому Отцеві теми для XVI Звичайної Асамблеї Синоду Єпископів, а також обговорити працю Секретаріату від завершення Синоду про молодь 2018 року та рецепцію післясинодального Апостольського напоумлення «Christus vivit».

На початку засідань Генеральний Секретар повідомив, що після призначення кардинала Таґле Префектом Конгрегації Євангелізації народів, його місце в Раді займе кардинал Джозеф Куттс, Архиєпископ Карачі (Пакистан).

Обговорення пропозицій на наступний Синод

Праці розпочалися доповіддю кардинала Лоренцо Балдіссері, Генерального Секретаря, який представив результати опитування щодо можливих тем наступної звичайної асамблеї, до якого протягом 2019 року були залучені Єпископські Конференції, Східні Католицькі Церкви, відомства Римської Курії та об’єднання Головних Настоятелів. Ранкове засідання завершилося обговоренням пропозицій.

Під час пообіднього засідання, яке очолював Святіший Отець, йому було вручено три пропозиції, на основі яких він прийме остаточне рішення щодо теми наступного синоду. Під час обговорення процесу приготування та проведення чергової Звичайної Асамблеї Синоду Єпископів, взявши до уваги думку Генерального Секретаріату та Ради, Папа вирішив проголосити її проведення на осінь 2022 року. Додатковий час повинен посприяти більшому залученню всієї Церкви в приготування й проведення наступного Звичайного Синоду.

Інші питання

Під час дискусій на пообідньому засіданні 6 лютого його учасники ствердили необхідність висловити солідарність із братами й сестрами, втягнутими в трагедію вимушеної міграції. Натомість, вранці 7 лютого, праці Ради розпочалися з доповіді кардинала Кевіна Джозефа Фаррелла, Префекта Дикастерії в справах мирян, сім’ї та захисту життя, який представив післясинодальну діяльність Відділу в справах молоді, спрямовану на впровадження в життя Апостольського напоумлення «Christus vivit».