Переслідування християн у Китаї поширюється на Гонконг, застерігає Release International
  • Чтв, 06/06/2024 - 17:44

На 35-ту річницю масового вбивства на площі Тяньаньмень Release International попереджає, що переслідування християн у Китаї поширюється на Гонконг. Нові закони загрожують свободі релігії та можуть змусити священиків порушити таємницю сповіді.
Про це повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на christianpost.com.

Масове вбивство на площі Тяньаньмень в Пекіні 4 червня 1989 року жорстоко придушило про-демократичні протести й відзначило посилення переслідування християн.

У своєму звіті в понеділок Release International заявила, що через 35 років християни в Китаї стикаються з найгіршим рівнем переслідування з часів Культурної революції, і ця загроза поширюється на Гонконг, де закони про національну безпеку мають охолоджуючий ефект на свободу слова та релігійні свободи.

Організація, яка підтримує переслідуваних християн у всьому світі, заявила, що новий закон може змусити католицьких священиків у Гонконзі розкривати таємниці сповіді.

Відповідно до статті 23, прийнятої у березні, священиків можуть ув’язнити на термін до 14 місяців, якщо вони відмовляться розкрити так звані злочини державної зради, висловлені під час сповіді.

Партнер Release International Боб Фу заявив, що якщо священиків змусити порушити довіру католиків, які приходять на сповідь, “Китай піде дуже небезпечним шляхом до переслідування”.

Фу, який роками виступає за релігійну свободу в Китаї, сказав, що багато християн вже покинули Гонконг і що їхньою переважною метою є Сполучене Королівство.

Він зазначив, що Британія має моральне зобов’язання захищати релігійну свободу у своїй колишній колонії.

“Гонконгці очікують, що Велика Британія буде твердо стояти за їхню релігійну свободу, говорити за них і вживати всіх необхідних заходів для захисту тих, хто тікає від переслідувань,” сказав він.

Останній звіт Комісії США з міжнародної релігійної свободи зазначає, що Китай посилює свій контроль над християнами і що віруючі в Гонконзі та за межами національних кордонів Китаю також страждають.

Генеральний директор Release International Пол Робінсон сказав:

“Давнє придушення на материковому Китаї тепер, здається, поширюється на Гонконг.”

“Релігійна свобода є основою всіх свобод. Наші партнери описують нинішнє придушення християн як найжорстокіше з часів Культурної революції Мао Цзедуна.”

“Разом ми закликаємо світ прокинутися і визнати серйозність переслідування в Китаї, яке набирає обертів. Ця загроза проти християн виходить за межі їхніх національних кордонів.”