Префект Конгрегації Східних Церков відвідає Угорщину
  • Пон, 23/03/2015 - 10:13

У Конгрегації для Східних Церков повідомили про те, що кардинал Леонардо Сандрі, який очолює це ватиканське відомство, на запрошення греко-католицьких єпископів Угорщини, здійснить від 22 до 25 березня 2015 р. візит до цієї країни з нагоди початку святкувань трьохсотріччя Марійського санктуарію в Марія-Повч та посвячення катедрального собору в Мішкольці після реставрації.

У понеділок, 23 березня 2015 р., кардинал Сандрі, супроводжуваний Апостольським Нунцієм архиєпископом Боттарі Де Кастелло, зустрічатиме у катедральному соборі Гайдудорогу чудотворну ікону Пресвятої Богородиці з Марія-Повч, яка здійснює перегринацію храмами Угорщини.

Наступного дня Префект Конгрегації для Східних Церков відкриє світкування з нагоди 300-річчя санктуарію в Марія-Повч, який є метою прощ не лише для угорців, але для вірних із сусідніх країн, а 18 серпня 1991 року святий Іван Павло ІІ тут відслужив Святу Літургію у візантійському обряді.

У середу, 25 березня, кардинал Леонардо Сандрі очолить урочистості з нагоди посвячення відреставрованого катедрального собору у Мішкольці.

Зазначимо, що візит відбувається після того, як Апостольська Столиця оголосила про реорганізацію Угорської Греко-Католицької Церкви, внаслідок якої на основі існуючої дотепер Гайдудорозької єпархії та Мішкольцьського екзархату створено Митрополію свого права, яка об’єднує архиєпархію та дві єпархії.