Призначення Папи для Дикастерії в справах комунікації
  • Птн, 19/07/2019 - 09:51

Святіший Отець призначив Директора Ватиканського прес-центру та Віце-директорів Редакційної дирекції Дикастерії в справах комунікації.

У четвер, 18 липня 2019 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив д-ра Маттео Бруні Директором Ватиканського прес-центру, призначення набере чинності від 22 липня.

Маттео Бруні, який народився 23 листопада 1976 року, працює у Ватиканському прес-центрі від 2009 року, де спочатку займався справами, пов’язаними із акредитацією журналістів. Від 2013 року відповідав за організацію та супровід преси, допущеної на борт літака під час Папських подорожей за межі Італії. На початку 2016 року став координатором відділу «Media Operations» та Акредитації. Віддавна заанґажований у церковній сфері в різні проекти солідарності. Крім італійської, знає англійську, іспанську та французьку мови.

Віце-директори Редакційної дирекції

Повідомляється також, що Святіший Отець призначив д-рів Серджіо Чентофанті та Алессандро Джізотті Віце-директорами Редакційної дирекції Дикастерії в справах комунікації. Це призначення також набирає чинності від 22 липня.

Алессандро Джізотті є виконуючим обов’язки Директора Ватиканського прес-центру. У 2000 році він почав працювати у Ватиканському Радіо, від 2011 по 2016 був віце-керівником італійської редакції, а 2017 став координаторам соціальних мереж в Дикастерії в справах комунікації. В останній день 2018 року було повідомлено про його призначення виконуючим обов’язки Директора Ватиканського прес-центру.

Серджіо Чентофанті почав працювати в Радіо Ватикану 1986 року. Був головним редактором інформаційних випусків. З початком реформи ватиканських медія увійшов до складу проводу мультимедійного центру Редакційної дирекції, який координує діяльність мовних редакцій Радіо Ватикану – Vatican News.

Алессандро Джізотті: Дякую Папі за підтримку

Алессандро Джізотті, виконуючий обов’язки Директора Ватиканського прес-центру, який завершує це служіння 21 липня, коментуючи ці призначення, подякував Святішому Отцеві за те, що довірив йому бути речником під час насиченого періоду цього понтифікату, а тепер дав можливість продовжувати служіння як Віце-директор Редакційної дирекції.

«Дякую Папі, Префектові Дикастерії в справах комунікації та настоятелям із Державного Секретаріату за те, що з пошаною поставилися до мого рішення, представленого на початку мого мандату й згодом підтвердженого, займати цю важливу посаду лише протягом визначеного часу», – додав він, зазначаючи, що прийняв ці обов’язки «в дусі служіння, усвідомлюючи надзвичайний і нечуваний момент для прес-центру, викликаний несподіваною відставкою попередніх Директора і Віце-директора».

Алессандро Джізотті назвав «позитивними» стосунки з журналістами протягом цього непростого періоду в житті Апостольської Столиці та висловив впевненість у тому, що новий директор «зуміє якнайкраще провадити надзвичайну команду прес-центру», висловивши готовність співпрацювати.

Паоло Руффіні: цінування внутрішніх ресурсів

Префект Дикастерії в справах комунікації Паоло Руффіну, у свою чергу, зазначив, що ці призначення Папи, які свідчать про «цінування внутрішніх ресурсів», є черговим «важливим кроком на шляху завершення внутрішнього впорядкування Дикастерії». За його словами, Прес-центр отримав нового директора в особі Маттео Бруні, який досконало ознайомлений з внутрішнім укладом відомства, а протягом років проявив свої людські та професійні якості. Натомість, Редакційна Дирекція отримує двох Віце-директорів «високої професійності, чутливості та компетентності».