Семінаристи Київської семінарії ознайомились із медичним капеланством
  • Втр, 15/03/2016 - 00:05

Наприкінці минулого тижня, семінаристи IV-го курсу Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, в Київській міській дитячій клінічній лікарні №1 м. Києва, в рамках практичних зустрічей та занять ознайомились із медичним капеланством.

Під час зустрічі брати-семінаристи стали учасниками занять від капелана даного закладу – о. Віталія Воєци, який протягом тривалого часу трудиться в цій лікарні. Також в зустрічі взяли участь лікарі клініки, які люб’язно ділились інформацією про актуальний стан лікарні та потреби у душпастирях.

Наприкінці відвідин дитячої лікарні, семінаристи мали змогу поспілкуватись із головним лікарем даної установи – Юрієм Олександровичем Кожарою. Він розповів про щоденне життя лікарні, та висловив надію на тісну майбутню співпрацю із медичними капеланами вихованцями Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.

Зазначимо, за повідомленням Медіа-центру КТДС, процес формації у стінах семінарії не може включати у себе лише теоретичну сторону. Тому, як правило, в часі останнього курсу перед випуском, кожен семінарист має пройти ряд різноманітних практик, які у майбутньому мають стати у пригоді кожному душпастиреві, адже більшість семінаристів рано чи пізно зустрічаються із потребами осіб різних категорій.