У Кракові зініціювали молитовну кампанію "60 секунд для України"
  • Срд, 05/02/2014 - 17:55

"60 секунд для України" – це молитовна кампанія у наміренні миру в Україні, зініційована Організацією допомоги паломникам зі Сходу "Квиток для брата" при Польському організаційному б'юро Світових Днів Молоді. До акції можна долучитися через соціальну мережу Фейсбук. Найперша її ціль – заохотити і об'єднати у спільній молитві про мир в Україні багатьох осіб у всьому світі. Другим важливим пунктом кампанії є звернути увагу на те, якими цінними можуть бути 60 секунд і як легко ми їх марнуємо кожного дня.

Формула акції є дуже простою: вона полягає у тому, щоб помолитися довільну молитву в намірі миру і народу України. Одною з форм молитви, яку радять ініціятори, є молитва про мир св. Йосифа Більчевського (вона є доступна на сторінці акції у Фейсбуці польською, англійською й українською мовами). І помолитися тоді, коли можна впродовж дня собі виділити 60 секунд: чекаючи на автобус, запарюючи каву, перед сном і т. д. Акція триватиме до 20 березня – дня літургічного почитання львів'янина св. Йосифа Більчевського.

Впродовж перших 30 годин від початку акції до неї приєдналося понад 2000 осіб із цілого світу: з Канади, Швеції, Лівану і Філіппін. Кампанію у Фейсбуці підтримала Конференція Єпископату Польщі.

Детальну інформацію можна знайти у Фейсбуці, шукаючи за тегом "60 seconds for Ukraine" і на сторінці організації "Квиток для брата".

Молитва про мир св. Йосипа Більчевського

Господи Ісусе Христе, Ти з любові до нас помер на хресті, щоб принести мир кожній душі, котра в Тебе вірить, Тобі довіряє і Тебе любить. Ось припадаємо до Твоїх ніг з благанням, щоб відступила з-поміж нас всіляка незгода і ненависть, нехай запанує справедливість і свята любов, а зі справедливістю і любов’ю – мир у Твоєму дусі. Мир між вівцями і пастирями, мир між дітьми і батьками, мир між підвладними і керівниками, мир між убогими і багатими, мир між окремим станами і народами, мир в кожній родині і в цілому суспільстві.

Дай також нашому народові повноту Твоєї благодаті й кращу долю; нехай завжди буде вірним тобі і прив’язаним до Твоєї Церкви. Просимо Тебе через Найсвятіше Серце Твоє і за заступництвом Найласкавішої Богородиці і нашої Матері та Цариці Марії; котрий живеш і царюєш з Богом Отцем і Святим Духом на віки вічні. Амінь.

Джерело: http://dyvensvit.org