У Мексиці вбили ще одного священика
  • Суб, 27/12/2014 - 01:57

Триває драматична хвиля викрадень і вбивств священиків у Мексиці. Не завадили їм численні заклики місцевих єрархів до поєднання в країні і припинення насильства. Перед Різдвом стало відомо про ще один випадок зникнення. Цього разу йшлося про о. Грегоріо Лопеса Горостьєта, форматора в духовній семінарії в місті Сьюдад-Альтамірано. На жаль, на Різдво, священика знайшли мертвим з вогнепальними пораненнями голови на дорозі, що веде з Альтамірано до Арселія в штаті Герреро. Місце, де знайшли священика, було недалеко від того, де 30 квітня знайшли вбитого місіонера з Уганди, о. Джона Ссениондо.

«Отець Гойо», як називали вбитого священика, пізно ввечері в неділю повертався з клириками додому з катедри, де організували тематичний ярмарок. Неспокій студентів виклала поява осіб не з семінарії, які з'явилися біля будівлі. Усе вказує на те, що це були викрадачі, які змусили священика сісти в машину. Невідомо, однак, ким були викрадачі та чи належали до якоїсь організованої злочинної групи. Поліція розслідує справу.

О. Лопес Горостьєта є третім цього року вбитим священиком у Мексиці та дванадцятим у Південній Америці. Два дні тому вбили священика в Перу.