У Прилуках відбулася зустріч з вихованцями колонії на тему «Піст. Прощення»
  • Пон, 25/03/2019 - 13:28

23 березня волонтери соціального проекту підтримки неповнолітніх ув'язнених "Небо над головами" -  Софія Сенюта, Марк Федоров, Василь Возняк, Оксана Бокало, Іван Авраменко - відвідали Прилуцьку вихову колонію для неповнолітніх

«У часі великого посту ми вирішили провести нашу зустріч з вихованцями колонії на тему «Піст. Прощення», - розповів керівник соціального проекту Василь Возняк. За його словами, говорячи про прощення у часі посту - це хороша нагода допомогти вихованцям колонії налагодити стосунки між собою та у своїх родинах.

«На мою думку, прощення - це саме те, чого прагне наша душа в нелегку хвилину нашого життя, - розповіла волонтер Софія Сенюта, - адже це приносить нам радість і спокій. За словами Софії, під час зустрічі з вихованцями було обговорено фрагмент зі Святого Письма де розповідається про блудного сина, а також про прощення і милосердну любов батька.

«Ми обговорювали такі питання: чи всі наші вчинки Бог пробачає нам? Що таке сповідь? Чому потрібно сповідатися?» - розповіла дівчина.

Учасник проекту «Небо над головами» Марк Федоров розповів: «На мою думку, це дуже важлива тема, тому що піст - це не лише відмова від їжі, а можливість розібратися в собі, ще це час коли треба творити добрі діла». За його словами, прощення важливе, тому що кожному з нас у житті багато чого треба буде пробачати.

Марк поділився, що вихованці зраділи приїзду волонтерів. «Я сподіваюсь, що вони дізнались щось нове для себе, - розповів він, - а завдяки нашому спілкуванню взяли дещо корисне для того щоб правильно долати труднощі у стінах тюрми і на волі».

В кінці зустрічі волонтери роздали книжки підліткам.

В найближчі два місяці волонтери будуть організовувати ще дві нетипові зустрчі, на які потребуватимуть фінансової підтримки.