Церква

  • Субота, Травень 18, 2024 - 12:40

    Сторони відзначили значний поступ у двосторонніх стосунках, а також деякі питання, що стосуються життя Церкви в країні, звертаючи увагу на позитивні наслідки для суспільства свободи діяльності Церкви.

    У столиці В’єтнаму Ханої 17 травня 2024 року відбулася чергова зустріч спільної робочої групи між В’єтнамом і Святим Престолом, праці якої очолили пані Ле Тхі Тху Ханг, Віце-міністр закордонних справ, голова в'єтнамської делегації, та монсеньйор Мірослав Ваховський, Заступник Секретаря у справах стосунків з державам, голова делегації Святого Престолу.

  • П'ятниця, Травень 17, 2024 - 15:45

    Латинський патріарх Єрусалиму кардинал П’єрбаттіста Піццабалла в середу, 15 травня, відвідав парафію Святого Сімейства в Газі. Кардинал здійснив цю поїздку вперше з початку війни між Ізраїлем і ХАМАС на знак солідарності і підтримки невеликої, але стійкої спільноти вірян.

    Латинського патріарха Єрусалиму супроводжували Великий Госпітальєр Суверенного Мальтійського Ордену Фра Алессандро Де Франчішіс та священник парафії Святого Сімейства о. Габріеле Романеллі.

  • П'ятниця, Травень 17, 2024 - 15:39

    У книзі-інтерв’ю з Вітторіо Мессорі кардинал Ратцінґер, серед іншого, ділився думками про кілька критеріїв на шляху оцінювання автентичності об’явлень.

  • П'ятниця, Травень 17, 2024 - 15:32
    Від ствердження, що немає перешкод для душпастирських ініціатив до повністю негативного судження, загалом – 6 можливих визначень, які містяться в нових правилах, що стосуються розпізнання гаданих надприродних явищ. Відповідний документ Дикастерії віровчення затвердив Папа Франциск. Ні єпископ, ні Апостольська Столиця не висловлюватимуться щодо ствердження надприродності явища, обмежуючись дозволом на проведення паломництва і набожності.
  • П'ятниця, Травень 17, 2024 - 11:07

    Напередодні європейських виборів католицькі сімейні організації закликали поставити сім’ю в центр майбутньої політики ЄС. «Без захисту сім’ї не може бути захисту навколишнього середовища», – йдеться в заяві, опублікованій в середу, 15 травня, в Брюсселі Європейською федерацією асоціацій католицьких сімей (FAFCE). У заяві 33 асоціації католицьких сімей також закликають поставити захист дітей від порнографії на перше місце в порядку денному і визнати першість батьків у вихованні дітей.

  • П'ятниця, Травень 17, 2024 - 11:02

    Американський єпископ Роберт Баррон та команда, що створила католицький додаток «Hallow» закликають до участі в молитовній ініціативі, яка має на меті молитву за тих, хто відійшов від віри.

    Акція під назвою «Виклик 50 тисяч Вервиць» залучила людей з цілого світу. Це можна побачити на карті події. Від початку травня до сьогодні учасники помолились 33 689 Вервиць.

  • Четвер, Травень 16, 2024 - 14:37

    Готичні собори або романські храми можуть ефективно достукатися до сердець сучасних молодих людей і навіть зацікавити їх християнством. У Франції є вагомі докази цього у вигляді молодих людей, які просять про хрещення. Цього року там було зафіксовано рекордну кількість навернень до католицизму. Виявляється, що в кожному третьому випадку зустріч з християнським сакральним мистецтвом стояла біля витоків віри.

  • Четвер, Травень 16, 2024 - 11:01

    У четвер, 16 травня, речник Польської провінції Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної о. Павел Ґомуляк ОМІ повідомив актуальну інформацію про становище двох білоруських місіонерів облатів, які 8 травня були заарештовані міліцією у Вітебській області.

    Офіційне повідомлення оприлюднила сторінка Польської провінції Згромадження.

  • Середа, Травень 15, 2024 - 14:13

    28 квітня 2024 року 195 представників парафіяльних католицьких священників зi 100-тa країн із різних куточків світу зібралися в Сакрофано, поблизу Риму, на п’ятиденну зустріч присвячену темі «Як бути помісною синодальною Церквою на місії». Захід відбувся у межах заключного етапу синодального процесу XVI Звичайної асамблеї Синоду єпископів на тему «Задля синодальної Церкви: сопричастя, участь і місія».

  • Вівторок, Травень 14, 2024 - 22:16

    Християнська служба порятунку (ХСП) в межах міжконфесійної платформи “Християни для України” (ХДУ) запрошує долучитися всіх бажаючих до молитовної  ініціативи “Вогняний рубіж”. Проєкт розпочинається 19 травня.

     

  • Вівторок, Травень 14, 2024 - 18:31
    В коментарі для Радіо Ватикану настоятель місцевої парафії та директор благодійного центру розповів про те, звідки взялася унікальна фігура, як виникла ідеї її коронувати і яким чином це пов’язане з діяльністю херсонської філії фастівського осередку святого Мартіна.
  • Вівторок, Травень 14, 2024 - 17:52

    48-річний архиєпископ Вісвальдас Кульбокас перебуває в Києві вже 26 місяців як папський нунцій в Україні і є єдиним послом в Україні, який жодного разу не залишав столицю відтоді, як російські війська вторглися в Україну 24 лютого 2022 року.

  • Вівторок, Травень 14, 2024 - 12:23
    Ювілейні паломництва, відвідини святих місць і діла милосердя та покути. Такими є основні способи отримати повну індульгенцію, пов’язану зі Святим Роком 2025. Документ також визначає храми в Римі та в світі, де можна отримати такий відпуст, а також заохочує єпископів і священників якнайбільше сприяти доступові до Таїнства Покаяння.
  • Вівторок, Травень 14, 2024 - 12:18

    14 травня Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Вісвальдас Кульбокас відзначає 50-річчя від дня народження. Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав особисто привітав ювіляра з цієї нагоди.

    Предстоятель УГКЦ подякував архиєпископу Кульбокасу за його служіння в Україні, яке розпочалося два роки тому і яке «позначене великою любов’ю до нашого народу». «Не можемо оминути увагою того, що з перших днів свого служіння в Києві Ви виголошуєте свої звернення чудовою українською мовою», — підкреслив Блаженніший Святослав.

  • Вівторок, Травень 14, 2024 - 11:43

    Глава Конференції Католицьких Єпископів Білорусі архиєпископ Юзеф Станевський звернувся до вірних із закликом молитися за священників, монахів, семінаристів і тих, хто думає над вступом цього року до духовної семінарії чи до монастиря.

  • Понеділок, Травень 13, 2024 - 16:24

    Понтифікат, як і все життя Івана Павла ІІ, було нерозривно пов’язане з довірою свого життя Марії. Totus Tuus – це гасло стало його гаслом ще в Кракові, коли він служив єпископом як Кароль Войтила. У 43-ту річницю нападу на Івана Павла ІІ ми показуємо взаємини Папи-поляка з Марією й об’явлення у Фатімі, які почалися 13 травня, але на 64 роки раніше.

    У Фатімі сталася друга спроба вбити Папу-поляка.

  • Понеділок, Травень 13, 2024 - 15:41

    Понад 250 тисяч прочан із усього світу прибули в понеділок до санктуарію Матері Божої у Фатімі, що в центральній Португалії, на урочистості з нагоди 107-ї річниці Марійних об’явлень у цьому місці.

    У молитвах, які розпочалися в неділю пізно ввечері під сильною зливою, беруть участь паломники з понад 30 країн. Про це повідомляє wiara.pl.

  • Понеділок, Травень 13, 2024 - 12:47

    Як повідомлялося, 8 травня в Білорусі затримали двох священників зі Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної. Польська провінція, до юрисдикції якої належить Місія на тих теренах, дякує за солідарність та просить про подальшу молитву в намірах священників.

  • Понеділок, Травень 13, 2024 - 12:43
    Продовжуючи ознайомлення з історією та працями Другого Ватиканського Собору, що є елементом приготування до Святого Року 2025, сьогодні переходимо до відкриття другої сесії собору, що відбулося восени 1963 року.
  • Неділя, Травень 12, 2024 - 15:53
    У інтерв’ю для ватиканських медіа, Пропрефект Дикастерії в справах євангелізації розповів про значення Святого Року 2025 та його істотні виміри.

Сторінки