Папа Римський

  • Середа, Липень 5, 2017 - 12:41

    «Ніколи не забуваймо про те, що нашою радістю є Ісус Христос, що Його любов – вірна та нескінченна», – до цього Папа Франциск закликає у відеопредставленні молитовного намірення на липень, зазначаючи: «Бо коли християнин є сумним, це означає, що він віддалився від Ісуса».

  • Вівторок, Липень 4, 2017 - 10:29

    Христовий учень не потребує гороскопів чи ворожок для того, щоби заглядати в майбутнє, бо справжнім християнином є не той, що стоїть на місці, але той, що довіряючись Богові, піддається Його проводові на дорозі, відкритій на Господні несподіванки. Такими думками Папа Франциск поділився з вірними під час Святої Меси в каплиці «Дому святої Марти» у понеділок, що була останнім таким богослуженням перед літньою перервою.

  • Понеділок, Липень 3, 2017 - 20:59

    Папа Франциск передав 50 тисяч євро для постраждалих від землетрусу, який кілька тижнів тому сколихнув південну частину грецького острова Лесбос. Того самого, який він відвідував у квітні минулого року разом з Константинопольським патріархом Вартоломеєм І, аби підтримати біженців і тих, які їм допомагають.

  • Понеділок, Липень 3, 2017 - 14:17

    «Святіший Отець щиро та зі зворушенням слідкує за історією маленького Чарлі Ґарда та висловлює свою близькість його батькам. Він молиться за них, висловлюючи побажання, аби було взятим до уваги їхнє прагнення супроводжувати й лікувати свого синочка до кінця». Таку заяву у неділю, 2 липня 2017 року, поширив Директор Ватиканського прес-центру Греґ Берк.

  • Понеділок, Липень 3, 2017 - 14:16

    Чим більше священик наближається до людей, тим більше почуватиметься ближчим до Ісуса, й навпаки. На це звернув увагу Папа Франциск, коментуючи перед проказуванням молитви «Ангел Господній» у неділю, 2 липня 2017 р., євангельський уривок, в якому розповідалося про те, як Ісус навчав дванадцятьох апостолів перед їхньою першою місією галилейськими та юдейськими селами.

  • Понеділок, Липень 3, 2017 - 12:52

    Після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 2 липня 2017 року, Папа Франциск скерував думку вірних до Венесуели, запросивши проказати окрему молитву в наміренні цієї латиноамериканської країни.

  • Субота, Липень 1, 2017 - 14:44

    Драматична історія маленького Чарлі не перестає зворушувати світ. Лондонська лікарня, в якій перебуває десятимісячне немовля, уражене рідкісною генетичною хворобою, яку лікарі вважають невиліковною, на деякий час відклала виконання рішення про відключення штучної вентиляції легень.

  • Субота, Липень 1, 2017 - 12:16

    Протягом липня Папа Франциск заохочує молитися за тих, які віддалилися від віри й за те, щоб свідчення християн допомагало їм відкривати Господню близькість. Про це йдеться в молитовному наміренні, призначеному на цей місяць для членів «Апостольства Молитви»/«Мережі молитви в наміреннях Папи». У липні воно є євангелізаційним:

    «За наших братів і сестер, які віддалилися від віри, щоб також і завдяки нашим молитвам та євангельському свідченню вони змогли наново відкрити близькість милосердного Господа й красу християнського життя».

  • П'ятниця, Червень 30, 2017 - 16:56

    Святі Отці любили порівнювати святих Апостолів Петра і Павла до двох колон, на яких спирається вся видима Христова Церква. На це вказав Папа Франциск під час молитви «Ангел Господній» 29 червня 2017 р., у день празника Верховних Апостолів, додаючи, що вони обоє своєю кров’ю, у поєднанні з проповіддю та служінням спільноті, дали справді християнське свідчення про Ісуса Христа.

  • Четвер, Червень 29, 2017 - 12:17

    Три слова, почерпнуті з літургійних читань – визнання, переслідування та молитва – були темою проповіді, яку Папа Франциск виголосив під час Святої Меси, яку він у четвер, 29 червня 2017 р., очолив на площі Святого Петра у Ватикані з нагоди урочистості святих Петра і Павла. Разом зі Святішим Отцем молилися, зокрема, новопризначені кардинали та 36 архиєпископів-митрополитів, які прибули до Апостольської Столиці, щоб отримати паллій.

  • Середа, Червень 28, 2017 - 19:25

    «Ісус йде перед вами й закликає вас рішуче йти за Ним Його шляхом. Кличе вас дивитися на дійсність і не відволікаючись іншими інтересами, іншими перспективами», – сказав Папа Франциск до нових кардиналів, коментуючи євангельський уривок, в якому розповідається про рішучу ходу Ісуса до Єрусалиму назустріч розп’яттю та Його відповідь на прохання апостолів Якова та Івана «сидіти праворуч і ліворуч Нього у Його царстві».

  • Середа, Червень 28, 2017 - 16:16

    «Нерозсудливим і недалекоглядним є суспільство, яке змушує похилих віком працювати надто довго, прирікаючи ціле покоління молоді не працювати, коли вони мали б це робити задля себе та для всіх», – сказав Папа Франциск, зустрічаючись у середу, 28 червня 2017 р., з представниками Італійської Конфедерації Робітничих Профспілок. Вона була заснована 1950 року і сьогодні нараховує 4,5 мільйонів членів.

  • Середа, Червень 28, 2017 - 14:23

    Єдиною силою християнина є Євангеліє! На цьому наголосив Папа Франциск під час загальної аудієнції у середу, 28 червня 2017 р., присвятивши свої роздуми «християнській надії як силі мучеників». Він пригадав, що коли Ісус посилав Своїх учнів на місію, не ошукував їх легким успіхом, але відверто попереджав, що «звіщення Божого царства завжди викликає спротив».

  • Середа, Червень 28, 2017 - 12:00

    Акція «Папа для України» стартувала у квітні минулого року, за її допомоги зреалізували вже понад шістдесят проектів для постраждалих внаслідок військових дій на сході України. Однак з січня 2017-го у рамках Акції почав діяти напрямок безпосередньої індивідуальної помочі потребуючим. Чому цей напрямок необхідний та як він працює – про це говоримо з його координатором, Ґюльназ Малиш.

    Як в Акції «Папа для України» виникла ідея індивідуальної допомоги ?

  • Середа, Червень 28, 2017 - 11:59

    «Вітаю василіянських монахів святого Йосафата, які відзначають 400-річчя заснування», – цими словами Папа Франциск привітав делегацію Василіянського Чину святого Йосафата, що брала у загальній аудієнції, яка у середу, 28 червня 2017 р., відбувалася на площі Святого Петра у Ватикані.

  • Вівторок, Червень 27, 2017 - 19:47

    27 червня 2017р., Папа Франциск прийняв офіційну делегацію Константинопольського Вселенського Патріархату, що прибула до Ватикану з нагоди престольного празника святих Апостолів Петра і Павла, що припадає на 29 червня. Звертаючись до представників Патріархату Святіший Отець зазначив, що святі Петро й Павло як Христові учні та апостоли служили Господеві в різний спосіб. Однак, незважаючи на відмінності, обидва свідчили про милосердну любов Бога Отця, яку кожен з них переживав по-своєму глибоко, аж до пожертви власного життя.

  • Вівторок, Червень 27, 2017 - 19:44

    На потрійному Божому наказі: «Вставай! Дивись! Живи надією!» зосередив свою проповідь Папа Франциск, під час подячної Святої Меси з нагоди 25-річчя єпископських свячень, відслуженої у вівторок 28 червня 2017 р., в Паулінський каплиці у Ватикані.

  • Понеділок, Червень 26, 2017 - 23:35

    У понеділок, 19 червня, Папа Франциск відкрив праці Конгресу Римської дієцезії, що відбувались в катедральному соборі – Папській базиліці святого Івана на Латерані. Це важлива щорічна подія дієцезії, що під проводом вікарія Папи збирає єпископів-помічників, духовенство, представників богопосвяченого життя та мирян, аби обговорити душпастирські виклики, які стоять перед церковною спільнотою.

  • Понеділок, Червень 26, 2017 - 16:36

    Христовий учень не потребує гороскопів чи ворожок для того, щоби заглядати в майбутнє, бо справжнім християнином є не той, що стоїть на місці, але той, що довіряючись Богові, піддається Його проводові на дорозі, відкритій на Господні несподіванки. Такими думками Папа Франциск поділився з вірними під час Святої Меси в каплиці «Дому святої Марти» у понеділок, 26 червня 2017 р., що була останнім таким богослуженням перед літньою перервою. Ранкові Святі Меси за участю груп вірних відновляться аж у вересні, після завершення Апостольської подорожі до Колумбії.

  • Понеділок, Червень 26, 2017 - 16:35

    Оскільки здоров’я – це фундаментальне та першочергове благо кожної людини, бажано, щоб запобігання онкологічним захворюванням могло поширюватися на всіх. На це звернув увагу Папа Франциск, приймаючи у понеділок, 26 червня 2017 р., представників Італійської Ліги боротьби з пухлинами.

Сторінки