Душпастирський лист Єпископа Одесько-Сімферопольської дієцезії
  • Нед, 04/05/2014 - 15:12

Улюблені Отці, шановні Сестри, дорогі Віруючі!

 

Другий раз протягом останнього місяця територія нашої Дієцезії стала місцем жахливих подій. Спочатку з великим неспокоєм ми були свідками анексії Криму, а в минулу п’ятницю сама Одеса стала полем битви. З глибоким хвилюванням я спостерігаю за зростанням агресії і щоразу частішими безпорядками в різних частинах країни. Події, що стались в п’ятницю в Одесі,такі трагічні у своєму перебігу, ясно показують, що за цими безпорядками стоять сили поза нашою країною і поза нашим містом.

Дивлячись на загиблих в цих заворушеннях, і бачачи терпіння великої кількості поранених, прагну закликати всіх християн, незалежно від їх конфесійної приналежності, до спільної та безперервної молитви за мир. Одночасно також запрошую на жалобну Святу Літургію за всі жертви цих зіткнень незалежно від того, по якій стороні конфлікту вони стояли. Літургія ця відбудеться в Одеському Кафедральному Соборі в найближчий понеділок (5 травня 2014 р.) о годині 18:00. Запрошую до участі в ній всіх священників та вірних.

Прошу вірних зберігати спокій і не піддаватися провокаціям. Призиваю Вас також до глибокої молитви в намірах нашої Батьківщини.

Також хочу звернутись з закликом до всіх політичних сил в країні і закордоном про збільшення зусиль, що мають на меті забезпечення миру в Україні і затримання ескалації насилля. Прошу міжнародне суспільство про підкріплення політичного і економічного натиску на тих, які підтримують насилля, оплачують провокаторів і сепаратистів, а також забезпечують їх зброєю. з молитвою

† Броніслав Бернацький

Єпископ Одесько-Сімферопольський

Джерело: www.catholic-media.org